Над Луцьком нависла загроза епідемії дифтерії

Над Луцьком нависла загроза епідемії дифтерії

У Луцьку незадовільна ситуація з вакцинацією жителів від дифтерії, тому над містом висить загроза епідемії.

Про це йшлося під час оперативної наради 30 січня, передає ВолиньPost.

Начальник управління охорони здоров'я Микола Якимчук повідомив, що в Україні ситуація із дифтерією не менш загрозлива, ніж із кором – про це вже попереджають у Міністерстві.

В Україні рівень вакцинації найнижчий через країн Європи. Щеплення мають менше половини дітей, ще менше - дорослих. Небезпечним є й те, що майже два тижні симптоми захворювання не проявляються.

«Ця хвороба дуже підступна і може призводити до смерті», - наголосив Микола Якимчук. Тож лікарі радять вакцинуватися. В Україні наявна вакцина індійського (АКДП, ДП-м) та болгарського (ДП) виробництва.

Проте станом на сьогодні у Луцьку незадовільна ситуація із щепленнями від дифтерії та правцю: АКДП до 1 року- 19,5%, АКДП після 1 року -37,1%, АДП у 6 років – 56,1%, АДП у 7 років – 18%, АДП-м у 16 років-40, 8%, АДП-м-у 16-18 років -48, 8%, АДП-м у дорослих -26, 3%.

На залишку перебуває 3417 доз вакцини АКДП, 1788 доз ДП та 4857 доз ДП-м. Тож вакцини у місті достатньо, однак батьки під впливом соціальних мереж та інших факторів відмовляються вакцинувати дітей. Мотивують небажання проводити щеплення нібито «неякісною індійською вакциною».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зимова гімнастика для всіх у Луцьку. ВІДЕО
Наступна новина У Луцьку обіцяють відремонтувати майже пів сотні ліфтів
Останні новини
Схожі новини