Нахабне викрадення AUDI A6 з митних складів на Волині могли організувати «гастролери»

Нахабне викрадення AUDI A6 з митних складів на Волині могли організувати «гастролери»

У смт Ратне близько 15 молодиків 9 жовтня вчинили збройний напад на склади Волинської митниці ДФС, де зберігаються авто та вантажі, вилучені внаслідок складення протоклів про порушення митних правил.

Зокрема, під час брифінгу в селі Римачі в.о. начальника Волинської митниці ДФС Євгеній Шелігацький розповів, що 9 жовтня до поліції надійшло повідомлення про напад на митні склади у смт. Ратне. Зокрема, чоловіки виламали замки, зламали двері та проникнувши на територію охоронюваних складів – викрали автомобіль марки AUDI A6 2004 р.в.

«Було складено протокол про порушення митних правил на громадянина Молдови, який перемістив транспортний засіб в режимі тимчасового терміну на 1 рік. Нами було встановлено за допомогою нацполіції, що він наддав право керування автомобілем громадянину України і порушив термін ввезення. Вартість автомобіля складає приблизно 120 тисяч гривень», - повідомив Євгеній Шелігацький.

За його словами протоколи були складені за ст.. 481 (Перевищення строку тимчасового ввезення або тимчасового вивезення товарів) і ст..485 (Дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати митних платежів чи зменшення їх розміру) Митного Кодексу України.

«Санкція статті передбачає 300% штрафу від недобору митних платежів. Таким чином, автомобіль був доставлений на склад Волинської митниці в смт Ратне. Вже ведеться слідство», - резюмував в.о. начальника Волинської митниці ДФС Євгеній Шелігацький.

Зрештою, як стало відомо Першому з власних джерел, митні склади не лише перебували під охороною, на території ведеться постійний відеонагляд. Тож правоохоронці вже працюють над опізнанням та ідентифікацією учасників нападу. Зокрема, вони були озброєні ломами та битами.

Що цікаво, авто було привезено на склад на лафеті, однак поцупили його у доволі відкритій формі – викрадачі мали ключі, тож просто завели авто і поїхали геть. Відповідно, це дає підстави вважати, що у зловмисників були ключі до автомобіля, а тому ймовірним організатором викрадення є і сам власник автомобіля, який придбав його у громадянина Молдови. Сам він не є мешканцем Волині.

Нині правоохоронці перевіряють причетність осіб, та разом з тим, місцеві мешканці переконані, що учасники збройного нападу – гастролери.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Смолоскипна хода, повстанська ватра та квест: лучан запрошують на заходи до Дня захисника України!
Наступна новина Волинь повинна бути зразковою у моральних цінностях, – Савченко
Останні новини
Схожі новини