«Найважче у службі – це ховати загиблих побратимів», – СІМІСи волинської бригади

«Найважче у службі – це ховати загиблих побратимів», – СІМІСи волинської бригади

У Микити та Світлани сьогодні, 5 травня, професійне свято – День фахівців цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України.

Та насправді СІМІС Князівської 14 бригади не святкують – у них, як завжди, багато роботи, пишуть на сторінці бригади у фейсбуці. 

СІМІСи – це такий собі місток між військовими, між Князівською бригадою та місцевим населенням, представниками місцевої влади, неурядовими організаціями. Їхні будні – це проблеми цивільних на прифронтових та деокупованих територіях, евакуація населення з-під обстрілів, взаємодія з представниками влади на місцях. А найважче, зізнаються Світлана і Микита, – евакуація та організація поховання загиблих побратимів…

– Це надзвичайно важко емоційно, – каже Микита, – організовувати евакуацію і похорони воїна, побратима, якого ти знав, з яким служив пліч-о-пліч багато років… На жаль, війна кожного з нас випробовує на витримку і стійкість. І як би важко не було, те, що ми робимо, хтось обов’язково повинен робити…

Світлана зізнається: буває нелегко знайти слова розради і підтримки для рідних воїнів, які мають статус зниклих безвісти чи перебувають у полоні: 

– Біль матерів, дружин і дітей надзвичайно болить і нам. Але ми постійно спілкуємося з родинами наших побратимів, робимо все можливе, аби дати їм надію, правильно налаштувати, разом із ними проходимо випробування невідомістю і страхом. Це тяжко, але це необхідно.

Разом Микита і Світлана працюють віднедавна. Та за короткий час зуміли правильно розподілити задачі, знайшли порозуміння і спільне бачення своєї непростої справи. А водночас, ні СІМІС, ані жоден з нас не знаємо, що готує нам війна завтра чи й сьогодні.

– Головне, – в один голос кажуть Микита і Світлана, – щоб не було «найважчої», найболючішої роботи… Все решта – ми здолаємо і зможемо. Все буде – Україна!

«А ми вітаємо наших Князівських СІМІС із професійним святом, бажаємо сили і витримки в роботі і в досягненні нашої спільної єдиної мети – здобутті Перемоги! Будьмо сильні, діймо разом! Зможемо, переможемо!» – зазначили на сторінці 14 бригади у фейсбуці. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У громаді на Волині горіли дві господарські будівлі
Наступна новина «Мусимо працювати швидко, аби противник не засік»: волинські зенітники нищать ворожі цілі на «нулі»
Останні новини
Схожі новини