«Найважчі тижні попереду». Очільник МОЗ розповів, що вже зробив у боротьбі з коронавірусом в Україні

«Найважчі тижні попереду». Очільник МОЗ розповів, що вже зробив у боротьбі з коронавірусом в Україні

Новий міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів про свої досягнення на посаді. Найголовнішим він вважає затвердження єдиного державного протоколу лікування для хворих на COVID-19. 

Його звернення опублікував телеграм-канал МОЗ, пише «24 канал».

Степанов розповів, що за перші три дні роботи отримав тисячі звернень, скарг, пропозицій і запитань. І на його думку, міністерство має бути відкритим, тому він розповів, що вже встиг зробити. 

«Найголовніше - ми затвердили єдиний державний протокол лікування для хворих на COVID-19. Ми зробили це за два дні, і вже зараз усі медики країни отримують чіткий алгоритм лікування хворих. На жаль, від цього вірусу немає щеплення чи ліків. Більше того, не застрахований ніхто, і захворіти може кожен. Але багато країн, які зіткнулися з цим невидимим ворогом раніше за Україну, вже мають ефективні напрацювання у боротьбі з хворобою, спричиненою новим коронавірусом. І ми встановили стандарт лікування, який базується на досвіді цих країн», – зазначив Степанов.

Він також звернувся до лікарів та подякував їм за роботу. 

Медики первинної екстреної допомоги – ми деталізували список лікарів, що отримають підвищення оплати, і винесли його в наказ. Звичайно, ви на передовій цієї війни, звичайно, ви маєте отримувати це підвищення, і ви його отримаєте,
– сказав міністр. 

Також він пообіцяв зробити все можливе, щоб медики могли працювати захищеними та в нормальних умовах.

«Я зайшов у Міністерство, де ми поки що все реалізуємо в ручному режимі, керуючи всіма процесами в реальному часі, налагоджуючи й відновлюючи зв'язки між різними напрямами та медичними установами», – додав Степанов.

«Найважчі тижні попереду. Але я впевнений, що згуртувавшись український народ переможе будь-яку напасть, у тому числі і коронавірус. Тільки разом ми можемо зменшити руйнівні наслідки пандемії», – зауважив очільник МОЗ.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку просять відновити рух тролейбусів
Наступна новина Вручили IPhone 11ProMax головному переможцю акції від компанії «Забіяка»
Останні новини
Схожі новини