Біжи, Луцьк, біжи. Де найзручніші місця для ранкових пробіжок у місті

Біжи, Луцьк, біжи. Де найзручніші місця для ранкових пробіжок у місті

Колись ви обіцяли собі почати бігати по ранках. Чи то з понеділка, чи глобальніше: ну от, потепліє – і почну. Не почали? Не засмучуйтеся. Зараз маєте добрий привід: це можна і треба починати робити після свят з ковбасою, пасками і шашликами. Тим більше, що синоптики обіцяють: кількаденне похолодання ось-ось відступить.

Для ранкових пробіжок треба дві речі: бажання і зручне місце для бігу. «Перший» поговорив з луцькими бігунами з різних районів міста, пройшовся сам цими місцями – і підібрав найзручніші місця для ранкових пробіжок у Луцьку. Вибирали за очевидними критеріями: мінімум машин, максимум комфорту (як-то тверде покриття під ногами) і зручність добирання до місця пробіжки.

Центральний парк. Він поза конкуренцією. Тут є доріжки, не їздять автівки, багато дерев і чисте повітря. Тут можна пробігти велике коло – 2,5 кілометра. 

Глушець-«Динамо». Бігти по вулиці Глушець і вздовж Стиру, лугом і до спорткомплексу «Динамо». 

Парк-Рованці-Парк. Старт від входу в парк імені Лесі Українки – до моста на Рованці – з моста відразу наліво в поле понад Стиром до мосту вул. Данила Галицького і по дамбі до парку. Протяжність 10 км.

Стадіон «Авангард». Тут є спеціальне покриття. З 6:00 до 9:00 тут може безперешкодно і безплатно бігати будь-який любитель здорового способу життя.

У центральному парку
Парк-Рованці-Парк
На стадіоні «Авангард»
На стадіоні «Авангард»

Парк імені 900-річчя Луцька. Місце, де займається ранковою пробіжкою чимало лучан. Хоча тут немає спеціально оснащених доріжок для бігу, але багато дерев, чисте повітря, не їздять автівки. І свій маршрут пробіжки цим парком можна сформувати як завгодно.

Дубнівська: стадіон правознавчого ліцею. Найпопулярніше місце для пробіжок – стадіон правознавчого ліцею з посиленою фізичною підготовкою. Тут є асфальтовані доріжки, бігати безпечно і немає перепон у вигляді велосипедистів, автівок чи перехожих.

Стадіони на ДПЗ. Ми не рекомендуємо бігати парком «Дубки»: часто там неохайно, заважають бездомні пси і нема комфортних для бігу доріжок. «Експерти з бігу на ДПЗ» радять займатися на місцевих спортмайданчиках і стадіонах. Наприклад – на стадіоні біля ВПУ № 9 чи біля 24-ї школи. А ще тут є стадіон «Підшипник», відкритий для охочих побігати протягом дня.

Читайте також: Чи зручно бути велосипедистом у Луцьку. ПРОСТІ ПИТАННЯ

стадіон правознавчого ліцею
У парку  900-річчя Луцька
У парку  900-річчя Луцька
На стадіоні біля ВПУ № 9
На стадіоні «Підшипник»

33-й квартал: шкільні стадіони, сквер за РАЦСом. У районі 33-го кварталу для ранкових пробіжок можна використовувати стадіони місцевих шкіл – наприклад біля НВК № 26 на Кравчука,30. Потрапити на нього можна безперешкодно.

Сквер за РАЦСОм. Його істотно облагородили, він оснащений доріжками з бруківки. Втім тут варто вибирати ранній час, ще до появи батьків з візочками.

40-й квартал: парк. Паркову 8-гектарну зону між вулицями Конякіна та Гордіюк поступово облагороджують. Не в останню чергу – завдяки новому сусіду: житловому комплексу «Caramel Residence». В сонячну та суху погоду цей парк – хороше місце для пробіжок.

Район Львівської: стадіон, парк, вулиці. Популярний маршрут: Баранова-Потебні-Бенделіані-Львівська-Баранова. На цьому шляху мало людей, рівні тротуари, малозагазоване повітря і хороші краєвиди.

Стадіон 14-ї гімназії, що на Черняховського,8, поблизу тролейбусного ДЕПО.

Ботанічний сад на вулиці Потебні. Щоправда, добре тут тільки в суху погоду: доріжок з твердим покриттям тут немає. Втім, сад має хорошого сусіда: ЖК «Супернову», що саме активно будується. Забудовник – Будівельна компанія «Інвестор» – не раз декларував намір докластися до облагородження цієї території, аби мешканцям «Супернової» додалося комфорту і місць для прогулянок і пробіжок.

У парку на 40-му кварталі
У парку на 40-му кварталі
У ботанічному саду на Потебні
У ботанічному саду на Потебні
На стадіоні біля 26-ї школи
Маршрут Баранова-Потебні-Бенделіані-Львівська-Баранова.

 

На маршруті Баранова-Потебні-Бенделіані-Львівська-Баранова

 *    *    *

Ранок для багатьох – найкращий час для пробіжок. Це можна робити до початку робочого дня, коли не заважають перехожі і більшість авто ще не «проснулися». Спеціалісти радять після пробудження дати організмові 20-30 хвилин, щоб налаштуватися на активність. Але пам’ятати головне: біг повинен приносити задоволення і стати вашою щоденною звичкою, а не тягарем. Тож вибирайте місця і темп, що найбільше вам до вподоби. Головне – регулярність.

Підготувала Юлія ОСТАПОВИЧ 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ціни на газ, техогляд, електронна медкарта: що зміниться у травні
Наступна новина Шестеро людей на все село. Як живуть у волинській глибинці
Останні новини
Схожі новини