Волинські митники на посту Доманове вилучили у білоруса надмір імпорту ліків

Волинські митники на посту Доманове вилучили у білоруса надмір імпорту ліків

Волинські митники у пункті пропуску Доманове в рейсовому автобусі «Брест-Ковель» виявили 320 упаковок ампул медичного засобу «Мукосат-Белмед».

Їх намагався провезти на митну територію України пасажир, громадянин Білорусії.

Ліки містились у чорних поліетиленових пакетах без ознак приховування і були складені у господарську сумку в багажному відділенні.

Волинська митниця ДФС роз’яснює, що відповідно до вимог Постанови Кабінету Міністрів України «Про обсяги та порядок ввезення громадянами на митну територію України лікарських засобів та спеціального дитячого харчування» від 23 травня 2012 року № 458 на одну людину можна ввозити не більше п'яти упаковок кожного найменування лікарських засобів (крім тих, що містять наркотичні чи психотропні речовини).

Якщо на курс лікування громадянина потрібно більше ліків, то їх можна ввезти, але в кількості, що не перевищує вказану в наявному у особи рецепті на такий лікарський засіб, виданому на ім'я цієї особи і завіреному печаткою лікаря та установи охорони здоров'я.

Відтак, громадянину залишили 5 упаковок медичного засобу, а решту – 315 блістерів з 10 ампулами по 2 мл у кожній – тимчасово вилучили до рішення суду. Вартість товару – 64 134 грн.

Санкція статті 472 Митного Кодексу України передбачає за такі дії білоруса накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Напередодні Великодня у Луцьку відкрили виставку сакрального мистецтва
Наступна новина У селі на Волині закінчується місце на кладовищі
Останні новини
Схожі новини