Нардеп із Волині просить Варфоломія про відкладення автокефалії

Нардеп із Волині просить Варфоломія про відкладення автокефалії
джерело фото: http://visnyk.lutsk.ua/

Волинський нардеп 5-го, 6-го та 7-го скликань Григорій Смітюх серед інших підписав лист вселенському патріарху Варфоломію із проханням відкласти надання автокефалії Українській православній церкві.

Всього документ підписали п’ятеро чинних та попередніх скликань нардепів, – пише Вісник+К.

Текст листа опублікував 21 вересня «Обозреватель». Автори, звертаючись від «усіх православних» в Україні, спробували «відкрити» Варфоломію очі на події в Україні. Мовляв, серед ініціаторів надання томосу є багато неправославних та греко-католиків. Також у тексті йдеться про те, що томос не можна надавати зараз, бо факт його отримання українські політики використають, зокрема, під час президентської кампанії.

А далі у листі озвучено ті ж тези, які було прийнято на скандальному екстреному синоді РПЦ у Москві.

«Пропонуємо провести після закінчення головної політичної події в Україні 2019 року – президентських виборів – всеправославну нараду під вашою егідою за участю всіх сторін, у тому числі й українських єпископів, що служать вашій церкві, яких ви призначили екзархами. Зібрати всеправославну нараду, щоб у злагоді з Московським патріархом виробити єдино правильний підхід: або в наданні автокефалії УПЦ, або розміщенням подвір'їв Вселенського патріархату на території України (такі вже по факту існують тут), або інше спільне рішення, яке допоможе подолати розкол, усіх влаштує й усіх примирить в ім'я спасіння і на благо православ'я», – йдеться у тексті.

Григорій Смітюх із Камінь-Каширського району відомий тим, що ще під час Євромайдану закликав в Україну Володимира Путіна на допомогу. Саме на волинянина був оформлений у Києві головний офіс Партії регіонів.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Луцький комуніст заявив про переслідування в прямому ефірі «Росія-1». ВІДЕО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Волинь» не змогла перемогти на виїзді
Наступна новина Дослідили, чому жінки стали почувати себе менш щасливими
Останні новини
Схожі новини