«Наші Збройні Сили діють на відмінно», - Зеленський

«Наші Збройні Сили діють на відмінно», - Зеленський

Президент Володимир Зеленський звернувся до українців. 

Заявив, що ніхто не змусить українців віддати свободу і незалежність України.

Дослівно:

«Це не просто бої, це звук нової залізної завіси, яка опускається і закриває Росію від світу. Наше національне завдання, щоб ця завіса проходила не по нашій українській території, а вдома в росіян. 

Українська армія, наші прикордонники, сили поліції та спеціальних служб зупинили атаки ворога. Мовою конфлікту це можна назвати оперативною паузою. На Донбасі наші Збройні Сили діють на відмінно. 

Харківський напрямок дуже складний. Сили для захисту міста працюють, вони надійні, вони наші хлопці. 

Найбільш складна ситуація в нас на півдні. Наші війська ведуть запеклі бої у передмісті Херсону, ворог тисне з окупованого Криму і намагається просунутися убік Мелітополя.

На півночі країни ворог повільно просувається в Чернігівській області, але там є кому його тримати. Надійна оборона побудована в Житомирській області. Ворожий десант в Гостомелі блокують, війська отримали наказ на знищення.

Так ми, на жаль, маємо втрати, втрати наших героїв. Так, захоплені у полон російські бійці. Деяким з них наші лікарі надають допомогу, тим, хто здався в полон.

Знищено багато російської авіації та багато броньованої техніки». 

Президент звернувся і до росіян – російською. Закликав мешканців РФ виходити на російські площі.

«Ми – українці. Ми знаходимося на своїй землі. Ви – росіяни. Зараз ваші військові розпочали війну. Війну в нашій державі», – наголосив Зеленський.  

Я дуже хотів би, щоб ви висловлювалися на Червоній площі або десь ще на вулицях вашої столиці, в Москві, в Петербурзі та в інших містах Росії, а не тільки в інстаграмі. Це дуже важливо.

Росія для світової спільноти перетворюється в аналог ДНР. Це – повна ізоляція. Яна постійному зв’язку з лідерами держав партнерів та міжнародних організацій. Росія вже почала отримувати перші санкції з великого пакету санкцій, найбільш потужних у світовій історії.

Нікому не вдасться переконати чи змусити нас, українців віддати свою свободу, свою незалежність, свій суверенітет», – заявив президент. 

Як відомо, російські окупанти, наткнувшись на тотальний спротив українських захисників, здаються в полон. Під Черніговом здався цілий розвідувальний взвод 74 мотострілкової бригади, – про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Частину Херсонської області захопили окупанти
Наступна новина Під Черніговом здався цілий російський взвод
Останні новини
Схожі новини