Наслідки сутичок в Києві на «Марші за імпічмент». ВІДЕО

Наслідки сутичок в Києві на «Марші за імпічмент». ВІДЕО

Сімнадцятого грудня в Києві відбувся "Марші за імічмент" ініційований Міхеїлом Саакашвілі.

Спочатку люди збиралися на Майдані Незалежності. Згодом екс-очільник Одещини сповістив про намір створити штаб в "Жовтневому палаці", куди й почали рухатися його прихильники. Вже на місці трапилися сутички з поліцією.

Після цього люди почали відступати.

Однак, у поліції кажуть, що саме мітингарі почали сутички та нападали на правоохоронців. У результаті постраждали шістдесят нацгвардійців, п'ятнадцять з яких госпіталізовані.

Поліція Києва розпочала два провадження. Порушено статті Кримінального кодексу України про «замах на захоплення державних або громадських будівель» та «погрозу працівнику правоохоронного органу». Це карається позбавленням волі до п'яти та дванадцяти років відповідно.

Сьогодні Генеральна прокуратура викликала на допит Саакашвілі, де він відмовився давати будь-які свідчення. На його думку, цією справою повинна займатися Служба безпеки України.

Прокурори планували взяти зразки голосу Міхеїла для порівняння із записами, опублікованими раніше. Також повідомили, що викликатимуть політика на допити і надалі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волиняни привезли медалі з чемпіонату Польщі з дзюдо
Наступна новина На Волинь прибув Віфлеємський вогонь Миру. ФОТО
Останні новини
Схожі новини