Науковці назвали секрет ідеального сну

Науковці назвали секрет ідеального сну
Фото - Українська правда. Життя

Чи зауважували ви, що однією вночі вам спиться дуже добре, а іншої ви крутитесь і ніяк не можете виспатися?

Здається, що якісний сон – це випадковість. Але насправді це не так. Щоб сон був ефективним, треба спати в непроглядній темряві, – пише Радіо Максимум

До такого висновку прийшли наукові фахівці. Вони заявили, що освітлення, особливо штучне, призводить до проблем зі сном.

Людині потрібно спати в темряві, тому що так влаштований її організм за своєю суттю. Адже навіть в давнину люди лягали спати на заході, а вставали зі сходом сонця, не підозрюючи ні про які принципи сну. Це було інстинктом.

Читати також: 10 правил, які значно покращать ваш сон

Однак, у процесі еволюції люди винайшли штучне освітлення, чим серйозно собі нашкодили.

Виявляється, навіть при найменшому натяку на промені сонця в людському організмі відбувається порушення синтезу мелатоніну. Це з'єднання відповідає за регуляцію добових ритмів. Вироблення мелатоніну повинне проходити в повній темряві.

Експерти заявили, що синтезу може перешкодити навіть світло вуличного ліхтаря, яке світить у вікно. Це ж стосується гаджетів, що знаходяться поруч, а також інших джерел світла. Тому якщо ви хочете краще поспати, робіть це в повній темряві.

Читати також: Ця річ у вашій спальні допоможе побороти безсоння


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Якою буде погода у Луцьку та області 1 липня
Наступна новина Під Луцьком роблять зупинку з гігантськими олівцями. ФОТО
Останні новини
Схожі новини