Ця річ у вашій спальні допоможе побороти безсоння

Ця річ у вашій спальні допоможе побороти безсоння

Чи може проста ковдра допомогти людині вгамувати напад тривожності? Дослідження показало, що цей метод ефективний серед дітей і дорослих.

Мільйони людей, які страждають від безсонних ночей, можуть вирішити цю проблему за допомогою специфічних важких ковдр. Вони впродовж десятків років використовуються для допомоги дітям, які мають розлади розвитку, а також застосовуються і серед неспокійних тварин, пише Радіо Максимум

Але в останні роки відразу кілька компаній почали випускати подібні ковдри на ринок у розрахунку на дорослих "жертв" безсоння. Ковдри створюють психологічне відчуття обіймів дитини з боку батьків, і клінічні дослідження довели, що це допомагає підвищити якість сну.

У багатьох країнах світу безсоння має масштаби цілої епідемії, і значна кількість людей потребують лікування таких психологічних проблем, як тривожні стани, аутизм і посттравматичні стресові розлади.

Ще в 2015 році шведські дослідники довели, що спеціальні обтяжені ковдри покращують якість сну у жертв безсоння. Дослідження показало, що такі ковдри створюють "ефект кокона", який зменшує рівень фізіологічного збудження і заспокоює людину, допомагаючи їй заснути.

Тиск, який створюють ковдри, знижує рівень кортизолу і підвищує показники серотоніну й мелатоніну в мозку. А ці гормони зменшують показники серцебиття і артеріального тиску.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Супермаркет у Нідерландах наважився на сміливий експеримент з бойкоту пластику
Наступна новина Краєзнавець з Луцька опублікував нове відео проекту «Волинь Велика»
Останні новини
Схожі новини