Навпроти пляжу в луцькому парку збудують каплицю для освячення води

Навпроти пляжу в луцькому парку збудують каплицю для освячення води

На березі Стиру, навпроти пляжу в міському парку, мають намір збудувати «водосвятну божницю».

Богослужіння з освячення хреста на місці будівництва провели у понеділок 8 липня. Здійснив його митрополит Луцький і Волинський Михаїл, повідомили у Волинській єпархії ПЦУ. 

Фактично хрест установлений на території парафії Великомученика й цілителя Пантелеймона с. Рованці Луцького районного деканату. Однак місце майбутньої божниці – саме навпроти міського пляжу, де щорічно освячують воду на Водохреще.

За словами владики, колись ця територія називалася Княжі луки, тут існувала паромна переправа, яка давала можливість жителям міста випасати худобу. Пізніше луки були розділені між парафіями. Згодом земля була колгоспна, а тепер її поділили на приватні ділянки. Проте давня традиція освячувати на цьому місці воду відроджується.

Митрополит Михаїл висловив упевненість, що на свято Богоявлення на Стир вирушатимуть уже два хресні ходи – від Свято-Троїцького собору та від від храму Великомученика і Цілителя Пантелеймона в Рованцях. Так береги річки об’єднуватимуть спільною молитвою.

Разом із митрополитом Михаїлом служили головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак, настоятель парафії протоієрей Сергій Коць, інше духовенство Луцького районного благочиння.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ЦВК оголосила попередження двом кандидатам у волинських округах
Наступна новина 8 речей, які ви могли не знати про Китай. Волинський «Голос» влаштував креативну лекцію
Останні новини
Схожі новини