ЦВК оголосила попередження двом кандидатам у волинських округах

ЦВК оголосила попередження двом кандидатам у волинських округах

Кандидати у нардепи у двох волинських одномандатних округах відкрили рахунки виборчих фондів з порушенням. Відтак Центральна виборча комісії оголосила їм попередження.

Про це повідомили  у волинській мережі ОПОРА. 

Йдеться про кандидатів в округах №21 та №23 Олега Місірука і Тараса Бойка. Відповідне рішення оформлене постановою ЦВК №1537 від 8 липня.

Відповідно до частини першої статті 48 Закону України «Про вибори народних депутатів України» кандидат у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі зобов’язаний відкрити рахунок свого виборчого фонду не пізніш як на десятий день з дня його реєстрації Центральною виборчою комісією. 

Кандидати в народні депутати України, зареєстровані в одномандатних виборчих округах №21 та №23 на позачергових виборах народних депутатів України, Олег Місірук та Тарас Бойко в установлені терміни рахунки виборчих фондів не відкрили, згідно з повідомленнями банків.

Відтак, відповідно до пункту 6 частини 2 статті 61 Закону в разі порушення кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі терміну відкриття рахунку свого виборчого фонду йому оголошується попередження, що і зробила ЦВК під час свого засідання 8 липня.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Герой червня на «Першому» – Ігор Гузь
Наступна новина Навпроти пляжу в луцькому парку збудують каплицю для освячення води
Останні новини
Схожі новини