Найкращі країни для ведення бізнесу у 2018 році

Найкращі країни для ведення бізнесу у 2018 році

Які держави створили сприятливий для підприємницької діяльності бізнес-клімат.

 

Нещодавно журнал Forbes, оцінивши 153 країни за 15 різними, але рівноцінними за значимістю категоріями, склав рейтинг найкращих для ведення бізнесу країн. Mindпропонує до уваги читачів п'ять держав, уряд яких забезпечив найсприятливіші для бізнесменів умови у наступному році. 

  1. Незважаючи на Brexit та його поки що неоднозначний вплив на англійську економіку, ВВП Великобританії у 2016 році виріс на 1,8%. Економіка країни входить до п'ятірки найсильніших у світі, багато в чому завдяки привабливості Лондона, який лідирує у рейтингу світових фінансових центрів.
  2. Ця донедавна аграрна країна за останні 40 років перетворилася на економічно розвинений промисловий регіон. ВВП Нової Зеландії у 2017 році виріс на 3,6%. Країна займає перше місце за такими категоріями, як рівень корупції та відсутність бюрократизму.
  3. Шоста за розмірами економіка ЄС і найбільший транспортний вузол усієї Європи – Нідерланди. У країні вельми низький рівень безробіття. У сільському господарстві зайнято лише 2% працездатного населення. А чотири комерційні банки країни володіють близько 80% банківських активів.
  4. Минулорічний рейтинг найкращих країн для бізнесу очолювала Швеція. Ця країна досягла високого рівня життя, поєднуючи ринковий капіталізм із виплатами населенню соціальної допомоги у значних розмірах. Не входить у єврозону і не планує відмовлятися від крони. Основа ресурсної бази – ліси, гідроенергетика і залізна руда.
  5. Перше місце у категорії «особиста свобода» посідає Канада. Країна володіє багатими природними ресурсами. Приблизно 3/4 її експорту припадає на США. А торгівля товарами та послугами між цими двома країнами у 2016 році склала понад $620 млрд.

А що ж стосовно України? № 80. Так, наша країна займає у цьому рейтингу 80-е місце. Минулого року вона розміщувалася на 74-му, а в 2015-му – на 61-му. Тобто, ми впевнено рухаємося донизу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина СБУ попереджає громадян про провокації російських спецслужб проти українців. ВІДЕО
Наступна новина Лучанам, які загинули в АТО, можуть присвоїти звання почесних громадян Луцька
Останні новини
Схожі новини