Назвали 10 непотрібних аналізів, від яких варто відмовитись

Назвали 10 непотрібних аналізів, від яких варто відмовитись
Фото ілюстративне

Будь-які аналізи є дорогими і часто болісними. Виявляється є велика кількість непотрібних медичних досліджень, які ніяк не допоможуть в діагностиці хвороб.

 Лікар-інфекціоніст Дарина Панієва склала список з найбільш безглуздих аналізів, на які не варто витрачати гроші, – передає Здоров'я 24.

  1. Будь-які аналізи на герпес 1,2 і 3 типів, краснуху, кір, паротит при наявності проявів хвороби. Ці діагнози виставляються по клінічній картині.
  2. Будь-які аналізи на герпес 6 і 7 типів. Просто тому що рекомендації з лікування поки не розроблені, а препарати перебувають у фазі клінічних випробувань.
  3. Повторне визначення IgG до всіх герпесів і токсоплазми, якщо раніше вже був отриманий позитивний результат. Антитіла ніколи не зникають, а коливання титрів не мають діагностичного значення.
  4. Виявлення вірусу Епштейна-Барр в слині методом полімеразної ланцюгової реакції. Одноразове виявлення не підтверджує інфікування. Але, навіть якщо вірус виявлений багаторазово, це ніяк не впливає на тактику лікування.
  5. Дослідження антитіл IgG до будь-яких інфекцій у дітей до року. Відрізнити материнські антитіла від дитячих неможливо.
  6. Дослідження калу на дисбактеріоз. Це еквівалентно ворожіння на кавовій гущі.
  7. Будь-які аналізи перед щепленням у здорових дітей. Абсолютна більшість патологій, при яких протипоказана вакцинація, не виявляються за допомогою загальноклінічних аналізів і мають клінічні прояви.
  8. Визначення загального Ig E для з'ясування причини алергії.
  9. Здавати імунограму, просто тому що, дитина яка почала ходити в садок, стала частіше хворіти на ГРВІ (норма до 10-12 разів на рік).
  10. КТ/МРТ головного мозку при підозрі на менінгіт. Цей діагноз можна підтвердити тільки за допомогою дослідження спинномозкової рідини.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Неділя, 14 квітня. ФОТО
Наступна новина Хмарно і з морозом: якою буде погода у понеділок, 15 квітня
Останні новини
Схожі новини