Назвали корисні властивості часнику

Назвали корисні властивості часнику

Часник – корисний овоч, який містить у собі багато необхідних для людини мікроелементів та вітамінів.

У ста грамах часнику міститься різні вітаміни: С ( 10 мл), В12 (0,6 мл), нікотинова кислота (1,2 мл), тіамін (0,8 мг), рибофлавін (0,8 мг), повідомляє портал Ukrhealth.

Серед усіх овочів часник займає лідируюче положення по концентрації нікотинової кислоти і змістом вітаміну В6. У самих зубчиках часнику каротин відсутній, зате його багато в зелених стеблах.

Вміст ефірних масел надає такий різкий і властивий тільки запах часнику, у складі цих масел присутня сірка, яка вражає найбільш стійкі мікроорганізми. Встановлено, що часник вбиває навіть холерний вібріон.

Медичні дослідження і практичний досвід показали, що часник в рази підсилює опірність організму різним інфекційним хворобам, сприяє жовчовиділенню, розширює судини кровоносної системи, покращує роботу серцево-судинної системи, збуджує апетит, має болезаспокійливі і антисептичні властивості.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Англії знайшли лист до Санти, написаний 120 років тому
Наступна новина Від яких продуктів варто відмовитися у новорічну ніч
Останні новини
Схожі новини