Назвали найкомфортніші міста України. Луцьк не увійшов у ТОП-10

Назвали найкомфортніші міста України. Луцьк не увійшов у ТОП-10

Склали рейтинг найкомфортніших українських міст. У ньому Луцьку дісталося 13-те місце.

Як зауважують укладачі рейтингу – видання Фокус, – вперше за тривалий час на першому місці опинився не Київ. Цьогоріч лідером став Хмельницький.

Друге місце у рейтингу зайняв Київ, третє – Львів, четверте – Рівне, п’яте – Тернопіль.

При складанні рейтингу більше, ніж зазвичай, уваги відводили медицині і безпеці, а також тривалості життя.

«Наявність ковід-оцінки в рейтингу цього року значно вплинуло на місцерозташування минулорічних лідерів, особливо прикордонних західних міст», – ідеться у публікації.  

Зауважують, що через останні події, пов’язані з епідемією коронавірусу і карантином, довелося виключили авіатранспорт із розрахунків зручності транспортного сполучення з огляду на відсутність повноцінного авіасполучення. 

У довідці про Луцьк видання називає певні події в обласному центрі Волині, що вплинули на його місце у рейтингу.

Передусім згадали 21 липня, коли 44-річний Максим Кривош захопив автобус із 13 пасажирами. Післе 12 годин переговорів із терористом усіх заручників звільнили. На інцидент у Луцьку відреагував навіть Ілон Маск, написавши пост у твіттері: «Черговий день в 2020 році».   

«Інші місцеві новини не знайшли відображення в іноземних медіа, хоча з точки зору розвитку міста вони важливі. Наприклад, у регіоні триває ремонт дороги державного значення М-19, на проєкт виділено 292 млн грн», – пише видання. 

Також згадують потрапляння Луцька у серпні у «червону ковідну зону». Місцева влада назвала тоді це помилкою і відмовилась посилювати карантин.

У місті також вирішили не відмовлятися від святкування 935-річчя Луцька.

«До свята мерія пообіцяла добудувати новий сухий фонтан на Театральному майдані вартістю 12,5 млн грн. Із фонтаном, утім, не склалося, роботи дотепер тривають, зате на проспекті Волі відкрили пам’ятник Анні Ярославні – дочці Ярослава Мудрого і королеві Франції», – йдеться у довідці про Луцьк. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні почали надходити в аптеки вакцини від грипу
Наступна новина У Луцьку назвали переможців премії «Успішний педагог». У списку – 40 прізвищ
Останні новини
Схожі новини