Назвали сім дієвих способів, які допоможуть подолати безсоння

Назвали сім дієвих способів, які допоможуть подолати безсоння
Джерело фото: Полит.ру

Вчені розповіли, як можна побороти безсоння без допомоги медикаментів.

Про це повідомляє «УП.Життя» з посиланням на The Guardian.

Перша порада – організмові важко заснути не у темряві, оскільки тоді не виробляється гормон сну металонін. Тож перед тим, як лягти у ліжко, варто закрити шторами вікно, аби у кімнаті було темно. Світло від екранів ноутбука та телефону також заважає виробленню мелатоніну, тож всі гаджети варто вимикати. Також можете придбати маску для сну, яка закриватиме очі. 

Друге правило – лягати спати та прокидатись потрібно у більш-менш однаковий час, аби виробився режим. 

Третя порада: варто уникати особливо ситної вечері з жирними продуктами перед сном. Також дуже псує сон алкоголь. У стані алкогольного спяніння ви легко заснете, але так само легко прокинетесь через декілька годин, оскільки алкоголь заважає сну.

Навіть якщо ви переживаєте за завтрашній день, не варто постійно дивитись на годинник. Налаштуйтесь на хороший настрій і забудьте про клопоти  – це і є четверта порада.

Якщо ви часто пробуджуєтеся частіше, ніж щопівгодини – вставайте. Знайдіть собі зручніше місце, аніж ваше ліжко – почитайте в кріслі книгу або послухайте музику. Повертайтеся в ліжко лише тоді, коли відчуєте втому.

Допомогти відслідковувати фази сну може спеціальний мобільний додаток. Якщо ж безсоння триває тижнями – заведіть щоденник сну, де будете описувати, коли прокинулись, і коли заснули. Якщо ж ситуація не виправиться, зверніться до лікаря, оскільки затяжне безсоння часто сигналізує про депресію.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 6 листопада
Наступна новина Диво природи: на півночі Індії вперше за 10 років випав сніг. ФОТО
Останні новини
Схожі новини