«Не можу з них брати гроші»: водій маршрутки з Волині безкоштовно возить військових

«Не можу з них брати гроші»: водій маршрутки з Волині безкоштовно возить військових
Фото: Суспільне

Дмитро Адамчук – водій з тридцятирічним стажем. Їздить за маршрутом Луцьк - "Шацькі озера". Від початку повномасштабної війни керманич безплатно возить військових.

Про це повідомляє Суспільне

На автостанції чоловіка усі називають "Борода", бо з нею водій ходить вже багато років.

Водій розповів, що безплатно почав возити військових, бо звернув увагу на їхні руки.

"Видно, що в них дійсно руки обстріляні, як то говорять. І я так подивився. Ну не можу я взяти з них гроші. Ці гроші хай ідуть їм на користь, на здоров'я, на їхні сім'ї. Я вважаю, що це моя допомога нашим військовим. Чим можемо, тим поможемо", – говорить чоловік.

Один із тих, хто в дорозі познайомився з "Бородою" – військовослужбовець 100-ї бригади ТРО Волині Сергій Хомінський. Каже: вже двічі їхав з Луцька до Шацька. Шофер платити за проїзд заборонив.

"Водій мене помітив і на всю платформу буквально заволав! Каже: чоловіче, ти куди? Ти що забув, що я з військових гроші не беру? Я намагався протестувати, але він знову був невблаганним. Цього разу в салоні було троє військових і він з усіх них не взяв гроші", – говорить Сергій Хомінський.

Дмитро Адамчук розповів: благодійні поїздки для військовослужбовців обговорив також із перевізником. Той виявився не проти.

Після численних спільних поїздок декілька військових домовилися із Дмитром Іллічем зустрітися не за кермом. Водій зустріч погодив і пообіцяв військовим, як повернуться з перемогою України збрити свою бороду, яку носить 27 років.

Згідно з законом учасники бойових дій мають право на безоплатний проїзд, – розповіла заступниця начальника відділу транспорту та пасажирських перевезень обласної військово-цивільної адміністрації Алла Ганіч. Але, з її слів, на практиці везти військового за гроші чи без вирішує перевізник, бо держава цих грошей не компенсує. Витрати за перевезення пільгових категорій населення лягають на органи місцевого самоврядування, або ж на перевізників. 

Водій Дмитро Адамчук зазначив, що благодійні поїздки для військових погодив з перевізником. Той – не проти допомоги бійцям.

Читайте також: Діти воїнів із Волині відпочиватимуть у таборі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Захисникам потрібне авто для виконання бойових завдань: оголосили збір коштів
Наступна новина У війні за Україну загинув Герой з Волині Олександр Антипюк
Останні новини
Схожі новини