Не тільки безробітні: як центр зайнятості шукає працівників волинським підприємствам

Не тільки безробітні: як центр зайнятості шукає працівників волинським підприємствам
Директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк

Волинський обласний центр зайнятості півроку тому почав займатись рекрутингом. Тепер він шукає працівників підприємствам не тільки серед офіційно безробітних, а й у соцмережах, газетах, на сайтах типу Work.ua та Rabota.ua.

Про це під час прес-конференції у п’ятницю, 26 квітня, розповів директор обласного центру зайнятості Роман Романюк.

«Офіційно безробітних людей, які стали на облік у центрі зайнятості, на Волині є 7,5 тисяч. Їх не вистачає для задоволення усіх потреб роботодавців, тому у липні минулого року ми почали працювати з незайнятим населенням. Це люди, які самостійно шукають роботу або ж офіційно ніде не працюють. Таких в області – орієнтовно 50 тисяч», - сказав Роман Романюк.

З його слів, рекрутери тепер працюють у всіх районних центрах зайнятості і вони постійно вчаться – відвідують професійні тренінги і семінари. Працівники центру зайнятості шукають охочих працювати у соціальних мережах, розміщують оголошення в газетах та на дошках оголошень в містах, спілкуються зі студентами, моніторять та розміщують вакансії на сайтах з пошуку роботи, таких як Work.ua, Rabota.ua, HH.ua та інші.

Далі рекрутери проводять власні співбесіди з кандидатами, визначають їхні сильні і слабкі сторони, готують до співбесіди з роботодавцем і допомагають написати правильне резюме.

«Часто кваліфіковані люди так бояться співбесід, що в результаті не можуть гідно себе показати або ж пишуть такі резюме, з яких потенційний роботодавець нічого не може зрозуміти. Ми допомагаємо вирішувати ці проблеми», - пояснив Роман Романюк.

Щодо роботодавців, то вони теж мають свої плюси від співпраці з центром зайнятості: їм не потрібно мати своїх рекрутерів та HR-фахівців у штаті, витрачати час на пошук і підбір працівників з великої кількості кандидатів чи розміщувати оголошення про вакансії на платних ресурсах – послуги центру зайнятості безкоштовні.

Центр підбирає працівників на масові вакансії (офіціанти, водії, продавці), середньої ланки (наприклад, менеджери), а також на топові вакансії, до кандидатів на які найвищі вимоги.

«Тих, хто найкраще підходить на посаду і найбільш вмотивований, пропонуємо роботодавцям», - сказав Роман Романюк.

Очільниця відділу кадрів «Волиньфарм» Жанна Ладинська

«Рік тому я сама шукала роботу. І чесно кажучи, зважаючи на вік, навіть не сподівалась, що я ще зможу її знайти. Але міський центр зайнятості спрацював дуже швидко і запропонував мені вакансію. Тепер «Волиньфарм» постійно з ним співпрацює. Буквально за декілька днів після нашого запиту люди починають приходити на співбесіду. Ми задоволені», - розповіла очільниця відділу кадрів «Волиньфарм» Жанна Ладинська.

Також центр зайнятості розробив карту актуальних вакансій з високих рівнем зарплат у Луцьку та Луцькому районі. Її можна знайти на сайті установи і глянути, де і яку роботу пропонують.

Карта актуальних вакансій Луцька і Луцького району


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лісівники з початку року заплатили понад 103 мільйони гривень податків
Наступна новина Владика Михаїл помив ноги священикам
Останні новини
Схожі новини