Не всі луцькі пенсіонери мають право на безкоштовний проїзд у тролейбусі

Не всі луцькі пенсіонери мають право на безкоштовний проїзд у тролейбусі

У Луцьку право на безкоштовний проїзд у тролейбусах мають лише пенсіонери за віком. Тим часом пенсіонери за вислугою років, за втратою годувальника чи з інвалідністю цієї пільи не мають, хоч до цього часу вони їздили безкоштовно, адже кондуктори рідко перевіряли категорію пенсійного посвідчення.

Про це стало відомо із сюжету 12 каналу.

Нині ж ці пенсіонери приходять робити електронні квитки і обурюються,  що не мають пільг. 

Читати також: З 11 грудня за проїзд у Луцьку платитимуть лише електронними квитками, – міськрада

«Йдеться про постанову Кабінету Міністрів від 1993 року, яка регламентує безкоштовний проїзд пенсіонерів, і там написано, що виключно пенсіонери за віком. За всилугою років там немає. Через що зараз видається пільговий квиток тільки пенсіонерам за віком», – розповів начальник управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради Володимир Степанов.

Отже, пенсіонери за вислугою років, за втратою годувальника чи з інвалідністю права на пільговий проїзд не мають. Вихід є, але не для всіх. Якщо вам вже виповнилося 60 – можна змінити категорію, тобто вийти на пенсію за віком, отримати нове посвідчення і зробити пільговий електронний квиток.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Фокстрот» плюс «Інвестор»: учасники спільної акції уже отримують подарунки
Наступна новина Ура, моя мама веганка! Як я пробувала не їсти «вбивчої їжі». ЕКО-КЕЙС
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні