Не всі міста України погодились на карантин вихідного дня: хто відмовився

Не всі міста України погодились на карантин вихідного дня: хто відмовився

Кабінет міністрів України погодив введення карантину вихідного дня вже з суботи, 14 листопада.

Однак не всі міста погодилися піти на такі заходи, пише Обозреватель.

Читайте також: у Луцьку шукають спосіб обійти «карантин вихідного дня»

Львів

Першим від карантину вихідного дня відмовився мер Львова Андрій Садовий. Свою позицію про карантинні обмеження він висловив на мітингу підприємців.

"Давайте ухвалимо ще карантин обідньої перерви! На мою думку, це дурість", – заявив мер.

За словами Садового, у Львові відкриваються нові лікарні, з'являються нові ліжко-місця, медики вміють лікувати хворих на COVID-19, до того ж 25% львів'ян уже перехворіли на коронавірусну хворобу.

"Ми були, є і будемо разом із вами, жодного нерозумного рішення місто не ухвалюватиме. Це наше місто", – сказав він.

Слов’янськ

У Слов'янську Донецької області також відмовилися вводити карантин вихідного дня. Мер Вадим Лях підкреслив, що вихідний у 100-тисячному прифронтовому Слов'янську і містах-мільйонниках Києві чи Харкові має істотні відмінності.

"Наші підприємці вже багато місяців і без того працюють лише для того, щоб зберегти свій бізнес і робочі місця. А для жителів передмістя вихідні дні – єдина можливість приїхати за покупками в місто або продати тут, на ринках, надлишки вирощеної сільгосппродукції", – зазначив він.

На думку Ляха, рішення про карантинні обмеження повинні ухвалюватися на місцях комісіями з надзвичайних ситуацій.

"Лист про це я вже надіслав до Кабміну. Сподіваюся, уряд піде нам назустріч. Поки ніяких додаткових обмежень на вихідні ми вводити не будемо. Наша комісія відстежить ситуацію, і через тиждень ми ухвалимо рішення", – додав мер.

Рівне чекає

Крім того, мер Рівного Володимир Хомко вирішив почекати з введенням у місті карантину вихідного дня. За його словами, в понеділок збереться комісія з питань ТЕБ та НС, і тоді вже буде ухвалено рішення щодо цього.

Черкаси

Не підтримує карантин вихідного дня і мер Черкас Анатолій Бондаренко, який сам захворів на коронавірус.

"Я готовий підтримувати будь-які рішення уряду, але лише у разі, коли місто отримуватиме підтримку від держави. Нині ж спостерігається інша ситуація. На 35% піднімається ціна на газ, зупиняється нормальна робота малого і середнього бізнесу. Усе це призведе до мільйонних втрат міського бюджету. Місто може просто зупинитися", – попередив він.

Бондаренко вважає, що карантин вихідного дня недоречний для таких невеликих міст, як Черкаси.

"На вихідних наші люди здебільшого відпочивають на свіжому повітрі, в парках, за містом. Крім того, на мою думку, у великих супермаркетах існує набагато більший ризик заразитися, ніж у маленьких магазинчиках, які дотримуються необхідних санітарних норм. Тому такі міри не дадуть бажаного ефекту у боротьбі з хворобою, натомість можуть просто знищити дрібний бізнес. Тож наголошую: запровадження карантину вихідного дня – це велика помилка", – зазначив мер.

Мукачево

Глава Мукачевого Закарпатської області Андрій Балога виступив проти карантину вихідного дня і закликав представників малого та середнього бізнесу робити все, щоб вижити, але дотримуватися всіх необхідних умов роботи.

"Карантин вихідного дня – це черговий крок, який лише імітує боротьбу з поширенням коронавірусу в Україні. Ефекту від нього буде мало, а ось шкоди для сфери обслуговування й дозвілля дуже багато. Адже малий і середній бізнес, який і так ледь виживає в умовах епідемії, не може в будні платити зарплати і податки, а на вихідних ні", – заявив він.

Чернігів

Чернігів теж не буде виконувати рішення про карантин вихідного дня. Про це сказав заступник міського голови Олександр Ломако.

"Уже традиційно ми про рішення уряду дізнаємося з новин, а самого документу ми досі не бачили. Якщо в рішенні уряду буде можливість ухвалювати рішення самостійно, то, звичайно, ми вважаємо, що ці карантинні обмеження, крім шкоди бізнесу, нічого не змінять, бо захворюваність навряд чи від цього суттєво зміниться", – додав він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку на вулиці Конякіна встановлять близько 250 LED-ліхтарів
Наступна новина У Луцьку тимчасово не можна буде розрахуватись за проїзд банківською карткою
Останні новини
Схожі новини