«Не життя, а виживання!» Волиняни продовжують їхати на заробітки. ВІДЕО

«Не життя, а виживання!» Волиняни продовжують їхати на заробітки. ВІДЕО

Українці які втомились жити у злиднях, масово їдуть за кордон на заробітки. І якщо раніше мова йшла про тимчасову трудову міграцію, то зараз йдеться про зміну країни проживання назавжди.

Волинь, не виняток. З тими, хто вже спакував валізи розмовляли журналісти телеканалу «Сфера-ТВ».

Жахливі умови праці та робота за копійки – все це набридло волинянам. Через це вони змушені гарувати на пана у Білорусі, Чехії¸ Росії, а найчастіше – в сусідній Польщі.  Сьогодні під візовим центром знову людно, всі сюди прийшли з однієї причини, виготовити робочу візу. У волинянина Миколи, за плечима 15 років стажу роботи у Польщі. Розповідає, поїхав туди не від хорошого життя, а тому що має двох малолітніх дітей яких треба годувати, одягати та навчати.

Схожа ситуація і в лучанина Леоніда. Чоловік за фахом будівельник а в Польщі каже, таких людей цінують і платять непогано, хоч і працювати доводиться дуже важко. В Україні ж навпаки. Відтак разом з товаришами сьогодні прийшов робити візи аби підзаробити грошей для родини. Це їхня вже друга спроба поїхати на заробітки, бо перший раз чоловіки потрапили на гачок так званих «кидал».

Читайте також: У Польщі роботодавці все ще чекають на українських заробітчан

Уникнути шахраїв та потрапити на нормальну роботу за кордоном, та ще й офіційно, можна – кажуть в представництві польської фірми «BISAR». Керівник відділу рекрутації Оксана Гнітка каже, найгірше те, що на заробітки в основному виїжджає молодь, причому намагаються їхати цілими сім’ями, аби залишитись там назавжди.

За словами Оксани Гнітки, лише за останній місяць їх фірма працевлаштувала близько тисячі людей. З робочої точки зору це не погано, каже  Оксана, а от як лучанку, серце за наших, таки болить. Зі співчуття чи може з інших мотивів, про наших заробітчан та їх нелегку долю, поляки навіть зняли комерційний серіал. Звісно, долі у заробітчан зовсім різні, та є те, що  їх поєднало назавжди – бажання жити краще та мати впевненість у завтрашньому дні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Пожежа на Волині: повністю згоріла будівля
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 6 червня
Останні новини
Схожі новини