У Польщі роботодавці все ще чекають на українських заробітчан

У Польщі роботодавці все ще чекають на українських заробітчан

Українці зараз є найбільш затребуваними серед роботодавців Польщі. 

Однак повністю задовольнити потребу в робочих руках за рахунок працівників з України все ж таки не вдасться, – пише КОРДОН з посиланням на UBR. 

Про це розповіла Гражина Тжипйот, керівник Департаменту демографії та економічної статистики в економічному університеті м. Катовіце, пише UBR.

«До недавнього часу в Польщу в основному іммігрували жителі Західної України. Після 2014 року відсоток працівників збільшився вже за рахунок переселенців з центральних і східних регіонів України.

Сьогодні основна категорія мігрантів з України – це люди віком від 25-35 років», – повідомляє Мирослава Керик, президент фонду «Наш вибір».

Читати також: У Польщі на заробітках помер чемпіон України з мас-рестлінгу

«Ми хочемо полегшити процедуру працевлаштування працівників у Польщі. Зараз у нас працює досить великий відсоток українців. За перші три квартали 2017 близько 137 тис. осіб-іноземців подали заявки на отримання посвідки на проживання в Польщі. Приблизно 65% таких запитів належали саме українським заробітчанам», – розповів Станіслав Швед, заступник міністра сім’ї, праці і соціальної політики Польщі.

Швед зазначає, що українці, які пропрацювали вже деякий час у Польщі, ставши більш кваліфікованими, переїжджають у Німеччину, в пошуках більш перспективної та високооплачуваної роботи.

Читати також: Чому українські мігранти в Польщі не хочуть повертатися?

Ситуація на ринку праці є мінливою, а розвиток подій не завжди можна передбачити.

Так, згідно з останніми соціологічними опитуваннями, у Польщі останнім часом зростає попит на працівників з Бангладеш, Непалу та Індії.

Нагадаємо, останнім часом у Польщі, де живе і працює як мінімум мільйон українців, почастішали випадки нападу на них.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 5 суперідей для червневого відпочинку в Україні
Наступна новина На Волині суддя відпустив серійного злодія, якого шукали понад рік
Останні новини
Схожі новини