«Нема потреби триматись за статус селища». Маневичі можуть стати містом

«Нема потреби триматись за статус селища». Маневичі можуть стати містом
Фото ілюстративне (ІА ВолиньPost)

Депутат Маневицької районної ради, ексголова райдержадміністрації Андрій Линдюк пропонує присвоїти селищу Маневичі статус міста. Відповідне звернення він підготував до Волинської облради і облдерждадміністрації.

Про це обранець написав у Facebook

«На сьогодні і медична, і освітня субвенції враховують Маневичі як міську територію, і як таких пільг для маневичан, жителів селища, вже нема. Тобто фактично по всіх нормативних документах жителі селищ прирівняні до міських жителів, а тому нема потреби триматись за статус селища. Ну і головне – що за головним критерієм Маневичі вже давно мали б отримати статус міста, адже кількість жителів вже давно більше 10 тис., і що важливо: населення райцентру зростає. І в останні роки ми намагались районні структури максимально оновити, щоб наші Маневичі виглядали сучасніше», – пояснив Андрій Линдюк.

Він запитує у користувачів-мешканців Маневичів, чи вносити це звернення у районну раду для схвалення депутатами і чи розпочинати процедуру зміни статусу «селище» на «місто».

Андрій Линдюк додав, що це рішення має прийняти Верховна Рада України, а тому варто буде звертатись ще й до народних депутатів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як у Луцьку відзначатимуть День захисника України
Наступна новина Ковельська лікарня отримала медичне обладнання з Німеччини
Останні новини
Схожі новини