Немає підтвердженої інформації про другу вибухівку, – Геращенко про теракт у Луцьку

Немає підтвердженої інформації про другу вибухівку, – Геращенко про теракт у Луцьку

У правоохоронців немає підтвердженної інформації про другу вибухівку, нібито закладену чоловіком, який захопив автобус із пасажирами у Луцьку. Однак можливе місце закладення другої міни намагаються з'ясувати.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі каналу «Україна 24», повідомляє ТСН

«У нас поки що немає підтвердження, що насправді існує другий вибуховий пристрій, яким він може керувати дистанційно. Поки що немає інформації про місцезнаходження. Було сказано абстрактно, що такий пристрій є», – сказав він.

За словами Геращенка, зараз вивчаються шляхи пересування терориста «у сподіванні знайти зачіпку, де, можливо, такий пристрій розташований».

На запитання про вибухи і постріли, які періодично було чутно в районі автобуса із заручниками, заступник очільника МВС відповів: «Я думаю, що це щось типу вибухових пакетів, неосколкові вибухові пристрої». Також він підтвердив, що терорист викидає їх з вікон. 

Подальші дії правоохоронців будуть зосереджені на переговорах, повідомив Геращенко.

«Тому що лише переговори можуть гарантувати безпеку і заручників, і самого правопорушника. Доти, доки не будуть вичерпані всі можливості переговорів, і все одно ми провадитимемо переговори», – пояснив він.

Нагадаємо, 21 липня в Луцьку невідомий захопив автобус «Берестечко-Краснилівка» із людьми. Поліція оголосила в місті план «Заручник», центр Луцька перекрили, на місце подій прибула бронетехніка та військові. Згодом терорист висунув вимоги через одну зі своїх сторінок у соцмережах.

«Першому» вдалося поспілкуватися із однією із заручниць (лучанка сама вийшла на зв’язок із редакцією) та з чоловіком, який назвався Максимом Плохим.

Стало відомо справжнє ім’я терориста та деталі з його біографії.

До Луцька прибув міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Він заявив, що з терористом ведуть переговори, є порозуміння.

Під час перегорів терорист дозволив передати для людей воду.

Пізніше чоловік заявив, що «люди – в поганому стані, є один поранений, а також вагітна жінка і дитина».

Згодом стало відомо, що трьох заручників терорист відпустив.

ЧИТАТИ УСІ НОВИНИ ПРО ЛУЦЬКОГО ТЕРОРИСТА


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зеленський виконав вимогу луцького терориста. ВІДЕО
Наступна новина Луцький терорист здався. Заручників звільнили
Останні новини
Схожі новини