Терор по-луцьки, або Хто такий Максим Кривош? Тільки важливі факти

Терор по-луцьки, або Хто такий Максим Кривош? Тільки важливі факти
Максим Кривош

Народився в Росії. Вчився в Луцьку. Видав книжку. Син професора… Усе це деталі із життя Максима Кривоша, 21 липня він став відомим, як луцький терорист, котрий захопив у заручники автобус із людьми.

Вранці 21 липня у Луцьку чоловік захопив рейсовий автобус з заручниками. Згодом стало відомо, що його звати Максим Плохой.  Таким псевдо чоловік називає себе давно.

«Перший» зібрав усе, що відомо про нього на цей час.


СПРАВЖНЄ ІМ’Я

Справжнє імя Максима Плохого – Максим Кривош. Йому – 44 роки.

Згодом стало відомо, що прописаний чоловік у м. Дубно. Там працює вчителькою його дружина.

Народився 6 листопада 1975 року. Уродженець селища Гай Оренбурзької області РФ. Мама – Надія Кривош була вчителькою у школі села Баїв Луцького району. Батько – Степан Кривош, викладав в університеті. Брат – Богдан та син 2005 рн.

Відомо, що навчався Максим Кривош у школі №20 м. Луцька.  Жив у мікрорайоні ЛПЗ.

Журналістам 12 каналу вдалося поспілкуватися з сусідами родини, ті розповіли подробиці з життя людини.

«Професор був чоловік спокійний чоловік, шкоди нікому не робив. Казали, що в нього щось не те з головою було. Він не дуже керував собою», - каже сусідка Степана Кривоша.

Розповідають, що кілька років тому батько Максима Кривоша пробував покінчити з життям. Степана Кривоша називали «Шахматистом».

ДВІЧІ ЗАСУДЖЕНИЙ

Двічі засуджений. Відбував покарання в місцях позбавлення волі, загалом 10 років – за низку тяжких злочинів.

17.06.1994 р. Луцьким міськрайонним судом був засуджений за ст. 142 ч. 2 (розбій), ст 143 ч 2 (шахрайство), ст 144 ч 2 (вимагання) і ст 122 ч 1 і ч 3 (незаконне носіння, зберігання, виготовлення у збут вогнепальної зброї)

07.11.2005 Луцьким міськрайонним судом засуджений знову за ст. 222 ч. 1 (шахрайство), ст. 257 (бандитизм), ст. 189 ч. 4 (вимагання), ст. 263 ч. 1 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами чи вибуховими речовинами).

Як повідомили журналісти видання «Район. in. ua» судовому реєстрі можна знайти історію дворічної давнини, коли Максим Кривош майже заробив на онлайн-аукціоні 30,7 тисяч гривень. Він продав там нумізматичну монету 1924 року в 20 доларів. Однак після передоплати покупець отримав порожню посилку – монети в ній не було.

За рішенням, ухваленим у квітні цього року, Кривош разом із другим продавцем-жінкою мають повернути покупцеві майже 10,9 тисяч гривень.

КНИГА, ЯКУ СЬОГОДНІ ЧИТАЮТЬ ВСІ

Під псевдонімом Максим Плохой у 2014-му він надрукував у Луцьку книжку «Філософія злочинця». За інформацією видання Сила правди, тираж його книги – 400 екземплярів, 560 сторінок, видавництво невідоме. Схоже, книга автобіографічна і містить реальні факти з життя Максима Плохого.

У своїй книзі чоловік пише, що ріс в родині інтелігентів, навчався у духовній семінарії, але за кілька місяців розчарувався у церкві.

Книга розповідає про автора, його становлення і ставлення до держави.

Серед фрагментів книги оприлюднили уривок про подвиг вчителя з Іваничів на Волині Юрія Лелюкова. Той накрив своїм тілом гранату і врятував життя школярів.

«29 ноября 1984 года в посёлке Иванычи Волынской области учитель начальной военной подготовки школы № 2 старший лейтенант запаса Лелюков Юрий Николаевич демонстрировал старшеклассникам устройство гранаты. Выдернув кольцо, он понял, что граната боевая, на принятие решения было четыре секунды. Выглянув в окно, увидел, что во двор выбрасывать нельзя, там гуляли дети. Дома его ждала жена и двое маленьких детей. Гранату он накрыл своим телом. Я был в классе, где всё произошло, и у него дома тоже был, видел жену и детей. Наш пионерский отряд носил имя Юрия Лелюкова, за что низкий поклон нашему классному руководителю. Тогда мен было лет 13, поэтому я в полной мере не осознавал величия его поступка. Держава наградила Лелюкова посмертно орденом «Знак почета». Орден, которым обычно награждали ветеранов труда. Государство, которое не в состоянии достойно оценить подвиг своего гражданина, не достойно уважения. О чём думал военрук в эти четыре секунды?.. Где брать силы, чтобы побороть страх, если представится счастье закончить земной путь, как этот Учитель», - пише автор книги.

МАМА ЗАГИНУЛА В СТРАШНІЙ ДТП 

Джерело фото: телеграм канал Klymenko Time

Мама – Кривош Надія Денисівна. Загинула в ДТП 11 липня 2013 року на трасі Доманово-Ковель біля с. Воля Любитівська. Нагадаємо, тоді в жахливій ДТП загинуло 8 людей. В одному з автобусів були громадяни Білорусі, в іншому відпочивальники, які їхали в Шацьк.

У книзі Максима Плохого є рядки про маму.

«Мама моя всю жизнь проработала в школах учителем русского языка и литературы. Всю жизнь трудится, не покладая рук. Рос я в семье интеллигентов, и были все предпосылки, что с меня «будет толк». В 11-ом классе меня задержали на базаре с обрезом охотничьего ружья и нунчаками. Насмотревшись боевиков, решил стать крутым. Завели уголовное дело, но благодаря связям отца его замяли. После окончания школы отец пристроил меня в институт, в котором преподавал. Проучился я там несколько месяцев и уехал, ничего никому не сказав, с приятелем и новым обрезом ружья в Одессу на поиски приключений...».

«..Было мне 24 года, когда я освободился, отсидев свой шестилетний срок. Встречала меня под зоной мать, которая отъездила все эти шесть лет на 19 свидания...»

БАТЬКО БУВ ПРОФЕСОРОМ

Кривош Степан Максимович був одним з винахідників способів виготовлення колектора електричної машини і способу гарту кільцеподібних деталей часів СРСР.

Сам Максим Кривош у книзі пише, що батько працював в університеті, куди прилаштував на навчання і сина. На його ім’я зареєстрований патент пневматичного висівного апарату, необхідного для сільгоспмашинобудування


ВИМОГИ

Свої вимоги луцький терорист опублікував на сторінці в мережі Твітер. Згодом сторінку заблокували.  Максим Кривош вимагає аби керівники найвищих державних інституцій, олігархи та лідери церков опублікували відео зі словами «Я терорист в законі».

Одна з вимог, яку він повторив у розмові з «Першим», - аби всі подивилися фільм «Земляне».   А президент Зеленський у зверненні порадив його дивитися всім.

«Земляни» - документальний фільм 2005 року про проблему експлуатації тварин людьми для одомашнення, розваг, наукових дослідів чи з ціллю виробництва їжі та одягу. Режисер фільму – зоозахисник Шон Монсон, закадровий текст читав Хоакін Феніксом, який зіграв головну роль у фільмі «Джокер».

Ось як виглядали вимоги у твітері:
«З Днeм Антисистемы. Религиозно-политическая, олигархическая система власти суть террор. Государство всегда было и есть первый террорист. Со мной много людей, авт.оружие, гранаты, две бомбы, третья в людном месте города.. Все взорвутся если не будет следующего: главы судов (ксу, вс), высшей рады правосудья, генпрокурор, мин.юстиции, дир.криминальна – исполнительной сл., премьер, глава верховной рады, министр обороны, сбу, главы церквов Филарет, Епыфаний, Онуфрий, Шевчук, Ахмед Тамим, протестанстской, римо-кат. , а также Аваков, Порошенко, Ахметов, Коломойський, Пинчук, Медведчук, – все викладывают в соцсети на свои страници и в Ютуб видеообращения с текстом: «я – Ф.И.О., должность, я, – террорист в законе», - написав він.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Терорист у Луцьк кидав не гранати, а, ймовірно, вибухопакети. Це безпечніше: нема осколків
Наступна новина «Усе розкажемо потім», — глава СБУ Баканов про теракт у Луцьку
Останні новини
Схожі новини