Невакциновані вчителі з понеділка будуть відсторонені, – Віктор Ляшко

Невакциновані вчителі з понеділка будуть відсторонені, – Віктор Ляшко

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко підтвердив, що невакциновані працівники закладів освіти з 8 листопада мають бути відсторонені від роботи.

Про це очільник МОЗ Віктор Ляшко розповів в ефірі "ТСН Тиждень" у неділю ввечері, пише Українська Правда.

На питання, чи можуть невакциновані вчителі не йти в понеділок на роботу, Ляшко відповів: "Так. Згідно чинного законодавства, вони будуть відсторонені. Для цього директор освітнього закладу робить внутрішній наказ, яким відстороняються на період карантину люди, які не мають принаймні одного щеплення проти коронавірусної хвороби".

Коментуючи звернення профспілки працівників освіти і науки з проханням поки не відсторонювати від роботи невакцинованих вчителів, а дати їм ще місяць, міністр сказав: "Я мав велику дискусію минулого тижня з представниками профспілок, говорив з ними відверто... Профспілки хочуть право на роботу, а я хочу забезпечити право на життя".

Відповідаючи на питання, чи мають право працювати заклади освіти в "червоних" зонах за умови 100% вакцинованого персоналу, Ляшко зазначив, що, згідно з постановою Кабміну, вони мають таке право, однак місцева влада може вводити додаткові обмеження.

"У нас всі відмічали значне зростання захворюваності, зараз ми вже бачимо цей тиждень стабілізацію на високих цифрах. І коли було таке зростання, як сніжний ком, коли тиждень від тижня захворюваність зростала у два-три рази, було запропоновано пересунути канікули на тиждень раніше, а потім ще їх продовжити на один тиждень.

Є постанова Кабміну, яка дозволяє (працювати закладам освіти за умови 100% вакцинованого персоналу – ред.), а кожний регіон з урахуванням епідситуації може прийняти більш жорстке рішення – продовжити канікули або запропонувати дистанційне навчання", – зазначив Ляшко.

Нагадаємо, за рішенням влади, якщо співробітники сфери освіти не матимуть щеплення проти коронавірусу, з 8 листопада їх відсторонять від роботи на період карантину без збереження заробітної плати.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скільки нових хворих на коронавірус виявили в Україні
Наступна новина На Волині за минулу добу виявили 417 хворих на коронавірус. Де саме
Останні новини
Схожі новини