Незаконна агітація та підкуп виборців, - з якими порушеннями готуються до виборів на Волині

Незаконна агітація та підкуп виборців, - з якими порушеннями готуються до виборів на Волині
Фото ілюстративне

Українські правоохоронці навипередки декларують активну боротьбу з порушеннями виборчого законодавства та вболівання за чесні і прозорі вибори Президента. 25 лютого на Волині своїми успіхами у цій царині хизувалися поліцейські, – йдеться у сюжеті телеканалу Сфера-ТВ.Луцьк.

Серйозна відповідальність щодо забезпечення законності виборчого процесу лежить на правоохоронній системі, - розповідає начальник Головного управління Національної поліції у Волинській області, Петро Шпига.

Незаконна агітація, підкуп виборців, пошкодження майна ці та інші правопорушення, пов'язані з виборчим процесом, кажуть поліціянти, реєструвалися ними ще від початку передвиборчої кампанії. Нині в області вже зареєстровано 94 повідомлення про події пов'язані з виборчим процесом.

Штаби кандидатів використовують на Волині значне розмаїття методів та форм виборчої агітації, - інформує координатор спостереження за виборами громадянської мережі «ОПОРА" у Волинській області Катерина Шарпата.

Громадські спостерігачі теж відстежують дотримання законності в цій частині.

Зауважимо, що різні правоохоронні органи мають відмінні поміж собою точки зору на головних виборчих порушників. Зокрема, Служба Безпеки України та Національна поліція інформують про виявлення мереж підкупу виборців. Хоча в обох випадках йдеться про різних кандидатів і різні мережі.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинь: хроніка пригод понеділка, 25 лютого. ФОТО
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 26 лютого
Останні новини
Схожі новини