«Поліція стала на бік натовпу невідомих осіб, а не закону», – Луцькрада про нічні події на ринку

«Поліція стала на бік натовпу невідомих осіб, а не закону», – Луцькрада про нічні події на ринку
Знесення Центрального ринку (фото - t1.ua)

У Луцькраді звинуватили поліцію у бездіяльності та неналежному виконанні обов'язків вночі 5 лютого, коли відбувався демонтаж споруд на Центральному ринку. 

Про це йдеться у заяві Луцької міської ради.

Нагадаємо, вночі на територію ринку заїхала техніка муніципальної варти. Вона знесла кілька контейнерів. На місце прибув начальник поліції області Петро Шпига, який зазначив, що усім діям нададуть правову оцінку. «Якщо я вас не захищу, я піду з посади», – сказав вночі Шпига.

У міській раді розповідають, що напередодні проведення демонтажу провели нараду з представниками Луцького ВП ГУНП у Волинській області, ГУНП у Волинській області та патрульної поліції щодо забезпечення безпеки й дотримання громадського порядку.

«Бездіяльність поліції, що перебувала на місці, та неспроможність забезпечити громадський порядок і безпеку призвели до того, що демонтаж завершити не вдалося, а працівники муніципальної варти отримали ушкодження різного ступеня. Одного з них госпіталізовано у нейрохірургічне відділення Луцької міської клінічної лікарні. Пошкоджено й техніку, якою здійснювали демонтаж», – наголошують у мерії.

Як стало відомо «Першому», по медичну допомогу зверталися і підприємці. Одному підприємцю медики надали допомогу (у нього була розсічена брова) і відправили додому. Іншого госпіталізували через скарги на погане самопочуття, травми голови та підозру на струс мозку. 

У міськраді додають: 

«Поліція стала на сторону натовпу невідомих осіб, а не закону, та не змогла забезпечити виконання рішення міської ради».

У міській раді пообіцяли порушти перед Міністерством внутрішніх справ України питання щодо невідповідності займаній посаді начальника ГУНП у Волинській області Петра Шпиги.

«Кілька сотень громадян, які здійснюють торгівлю, в тому числі незаконну, на самостійно захопленій ділянці не будуть тримати в заручниках усе місто та лучан, які прагнуть бачити на площі перед Замком Любарта гарну, доглянуту, туристично привабливу територію, а не брудний смітник», – заявляють у Луцькраді.

Також щодо осіб, які завдали тілесні ушкодження муніципалам та пошкодили техніку для демонтажу. обіцяють заявити у прокуратуру. Мовляв, їх зафіксовано на камеру.

«Демонтаж буде продовжено до повного виконання рішення міської ради», – запевнили у міській раді.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Троє людей опинилися в лікарні після погрому на ринку в Луцьку
Наступна новина Через протест базарників скасували засідання луцького виконкому
Останні новини
Схожі новини