«Нічого страшного», – екологи Луцькради про плями на Сапалаївці. ВІДЕО.

«Нічого страшного», – екологи Луцькради про плями на Сапалаївці. ВІДЕО.
На річці помітили маслянисті плями (скріншот з відеосюжету)

Декілька днів тому лучани помітили маслянисті плями на поверхні річки Сапалаївки, а саме на тій ділянці, що у парку 900-річчя Луцька.

У департаменті екології Луцькради заявили, що у цьому «нічого страшного немає», йдеться у сюжеті 12 каналу.

Першими маслянисті плями на воді помітили лучани. 

«Фактично, щодня, коли дозволяє погода, я гуляю у парку зі своїм псом. Для мене цей парк – частинка мого життя. Вчора відчула різкий запах нафтопродуктів, почала шукати джерело, вздовж за течією річки пройшла. І побачила, що з місць стоку вод з проїжджої частини, де дві ливнівки входять у русло річки, потрапляють чи мастило, чи солярка якась», – пояснила лучанка Анна Стульська. 

За словами заступника начальника Державної екологічної інспекції в області Сергія Шеремети, планують скликати комісію, яка і перевірить стан річки. 

А у відділі екології Луцької міськради розповіли, що одразу ж після повідомлень виїхали до річки. І там виявили, що «вода чиста».

«Ніяких масляних плям не було сьогодні виявлено. Це нічого страшного немає. Ви розумієте, що можливо навіть одна краплина попаде у воду, а пляма буде метр на метр площі», – пояснив головний спеціаліст відділу екології Луцькради Олег Гелета. 

За його словами, планують встановити очисні споруди із нафто- та масловловлювачами.

Більше – у сюжеті.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Ковелі хочуть звести 5 багатоповерхівок, спорткомплекс та торговий центр
Наступна новина На Волині затримали 19-річного наркоторговця. ФОТО
Останні новини
Схожі новини