«Нікого не штрафують». Що з військовим обліком жінок на Волині

«Нікого не штрафують». Що з військовим обліком жінок на Волині
Фото ілюстративне

Міністерство оборони України переглядає список професій, представниці яких повинні стати на військовий облік. Поки нікого не штрафують за те, що не прийшли до військкоматів.

Про це стало відомо у середу, 16 лютого, під час позачергової сесії Волинської обласної ради.

Нагадаємо, в грудні Україну сколихнула новина про те, що жінки-представниці понад сотні професій повинні стати на військовий облік, інакше – штрафи. Згодом у Міноборони пояснили, що не йдеться про призов чи мобілізацію, а лише про облік. А тоді вирішили – список професій треба переглянути.

Військовий комісар Волині Роман Кулик розповів, що процес перегляду триває.

«Військовий облік жінок був і раніше. Був певний перелік спеціальностей і ніяких проблем не було, поки не вийшов новий керівний документ. Наразі ніхто не вживає якихось заходів. Продовжується перегляд військово-облікових спеціальностей, які потрібні збройним силам. Це точно не понад 100 спеціальностей, як було запропоновано раніше. Робота продовжується, поки все згідно плану», – сказав полковник.

«Як і раніше, на облік йдуть медичні працівники, комп’ютерщики», – додав він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Прийшло багато жінок». Як на Волині формують територіальну оборону
Наступна новина Волинські депутати дали 2,6 мільйона гривень на тероборону
Останні новини
Схожі новини