«Прийшло багато жінок». Як на Волині формують територіальну оборону

«Прийшло багато жінок». Як на Волині формують територіальну оборону

На Волині формують 100 бригаду територіальної оборони. В основному туди йдуть добровольцями колишні військові, а також офіцери запасу – випускники вишів.

Про це стало відомо у середу, 16 лютого, під час позачергової сесії Волинської обласної ради.

«Люди є, багато хто йде. Ми сподівалися, що прийдуть люди з досвідом АТО/ООС. Але, на жаль. В основному звертаються колишні військові, звільнені по закінченню контракту чи через сімейні обставини. Багато офіцерів запасу, які закінчили вищі навчальні заклади. Досвіду в них дуже мало, але за місяць-два навчимо. Прийшло багато жінок. Не лише діловоди, а й стрільці. Це дуже відповідальні люди», – розповів командир 100 бригади територіальної оборони, полковник Олександр Скумбрій.

З його слів, зараз найбільш нагальна потреба – облаштування кімнати зберігання зброї.

«Впораємося, але це дуже дороговартісна процедура, потрібне дороге обладнання для кімнати, де буде близько 3 тисяч стволів», – пояснив полковник.

Читати також: В Україні запрацювала «гаряча лінія» територіальної оборони

«Потрібні столи, стільці, шафи, комп’ютери. Найближчим часом маємо отримати інженерну техніку та озброєння, оптику від Міністерства оборони України. Відеонагляд потребує значних коштів», – додав він.

На цій сесії депутати планують виділити на територіальну оборону 2,6 мільйона гривень.

«Не пізніше кінця березня ми закінчимо формування і я зроблю повну доповідь про те, на що витратимо гроші», – наголосив керівник бригади.

Читати також: Яка вона, тероборона: погляд добровольця. Коли «хлопці з мотопилами роблять більше, ніж автоматники»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Аліна Паш відмовилася від участі в Євробаченні-2022
Наступна новина «Нікого не штрафують». Що з військовим обліком жінок на Волині
Останні новини
Схожі новини