«Нові амбулаторії приваблюють в село молодих лікарів», - волинський депутат Бегаль

«Нові амбулаторії приваблюють в село молодих лікарів», - волинський депутат Бегаль
Сільська амбулаторія. Фото ілюстративне

Головний лікар Маневицької центральної районної лікарні та депутат Волинської обласної ради Олег Бегаль каже, що будівництво нових амбулаторій – фактично єдиний спосіб привабити в село молодих медиків.

Про це він розповів в інтерв’ю «Першому».

З його слів, наразі у Маневицькому районі будують дві амбулаторії в рамках проєкту Світового банку: в селах Прилісне і Троянівка. В селі Красноволя зробили проєктно-кошторисну документацію.

«В Троянівці раніше була амбулаторія, але дуже стара і в приміщенні школи. Постійного лікаря у ній не було. Нова амбулаторія була дуже потрібна. Але головне навіть не приміщення, а те, що заклад будується одразу з житлом для лікарів. У Троянівці це дві квартири», – каже депутат.

«Молодих спеціалістів завжди важко залучити в село, але, якщо є житло, це реально. Тим більше, що житло надається медикам безкоштовно. Вже є два молоді фахівці, які зможуть обслуговувати і сусідні села, а це – до 5 тисяч людей», – додає Олег Бегаль.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Краєзнавця Олександра Котиса призначили радником міського голови
Наступна новина В Україні хочуть відмінити групи інвалідності
Останні новини
Схожі новини