Нові автомобілі, куплені для сімейних лікарів Волині, і досі не їздять на виклики. ВІДЕО

Нові автомобілі, куплені для сімейних лікарів Волині, і досі не їздять на виклики. ВІДЕО
Амбулаторії Волині отримали 23 нові автомобілі «Peugeot 301». Фото - прес-служби Волинської ОДА

Нові автівки, які придбали за гроші співфінансування Світового Банку для волинських Центрів первинної медико-санітарної допомоги, жодного разу не виїжджали за викликом. 23 машини, які 3 січня роз’їхалися по амбулаторіях області, і стоять у гаражах медзакладів.

Про це – у сюжеті Суспільного Волині.

Нагадаємо, 3 січня 2019 року голова ОДА Олександр Савченко вручив ключі від 23 автомобілів керівникам амбулаторій.

Керівник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк розповів, що одну таку машину купили за 359 тисяч гривень. Загалом це обійшлося області у 8 млн 257 тисяч гривень.

Того дня автівки повезли у 18 амбулаторій Волині.

Є така і в Ківерцях, каже завідувач господарства КП «Ківерцівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Микола Чміль. Машина майже 2 місяці стоїть у гаражі. Авто на тимчасових номерах – його досі не поставили на облік, каже завгосп.

Цю функцію мала виконати ОДА. Ситуацію прокоментував заступник голови ОДА Денис П’ятигорець.

«Ми домовилися з місцевими органами влади, що коли вони приймуть на свої території автомобілі, то відповідно з місцевих бюджетів повністю погасять всю цю історію – там в районі 200 тисяч гривень ціна питання. По всіх цих машинах всі платежі казначейство не пропускає, тому що відповідно до чинного законодавства той, хто купував, і має платити в Пенсійний фонд. Відповідно це обласне управління охорони здоров’я. Які зараз шляхи вирішення цієї проблеми? Їх по суті два. Або заплатити з вільних залишків, або це так само можуть бути гроші місцевих органів влади, вони перераховують їх на обласний бюджет, і обласний бюджет на комісії приймає рішення про перерозподіл, і далі по процедурі», – каже Денис П’ятигорець.

У ківерцівській амбулаторії чекають, коли можна буде їздити за викликом новим автомобілем.

«У штаті у нас 13 водіїв, на кожен автомобіль закріплений водій. Цей автомобіль 14-й. Питання дуже-дуже наболіле...» – зазначив завгосп Микола Чміль.

 
Чому автівки, придбані за гроші Світового Банку, не їздять до пацієнтів

Нові автівки, які придбали за гроші співфінансування Світового Банку для волинських Центрів первинної медико-санітарної допомоги, жодного разу не виїжджали за викликом. 23 машини 3-го січня роз’їхалися по амбулаторіях області і стоять у гаражах медзакладів.

Posted by UA: Волинь on Tuesday, 26 February 2019

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У центрі Володимира більше не проводитимуть масових заходів
Наступна новина Кур'єрські служби у Луцьку: що, де, за які гроші. ПЕРШИЙ У ПОМІЧ
Останні новини
Схожі новини