Нові бізнеси, що почнуть з'являтися наступного року

Нові бізнеси, що почнуть з'являтися наступного року

В Україні почнуть з'являтися нові бізнеси, які потребують більш сучасних технологій. Про це говорить бізнес-експерт Андрій Степановський, – пише UAinfo

«Вже в наступному році з'являться перші ферми на дахах багатоповерхівок. Перший проект спланований в мікрорайоні Оболонь у Києві. В інших країнах такі бізнеси вже працюють. В Данії на даху офісного центру є ферма, яка вирощує помідори, огірки і перці. Постачають у кафе, яке працює внизу.

Досі розвиток такого бізнесу стримували дозволи і нестійкі конструкції будинків. Після подорожчання бензину питання доставки постане гостро. Мерам мегаполісів доведеться йти на поступки, аби продукти не сильно зростали в ціні», - каже Степановський.

Мінімальне вкладення у ферму на даху 1 мільйон доларів. Гроші потрібні на спеціальні контейнери та зрошувальну систему. Але урожай отримати з неї можна швидше. Наприклад, червоний перець на даху девятиповерхівки дозріває 15 днів, а на ґрунті 25.

«Найбільше такі ферми розвинені в Китаї. Там на дахах вирощують картоплю, огірки, водорості і рибу. В такі проекти готові вкладати гроші іноземці. Маємо договір з Нідерландами, що вони запустять одну з таких ферм. Власник перші два роки нічого не сплачує, а далі має віддавати 20 відсотків від доходу. Не всі на таке погоджуються», - продовжує консультант.

Другий напрям, який стане популярним - це роботи для дому. Набиратимуть популярності пилососи, які самі витирають пил та миють підлогу в запланований час, або машинки для приготування їжі за певними рецептами.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Якою буде погода у Луцьку та області 11 грудня
Наступна новина Лучанка - чемпіонка України з бразильського джиу-джитсу
Останні новини
Схожі новини