Нові дані про теракт в Манчестері. ВІДЕО

Нові дані про теракт в Манчестері. ВІДЕО

Теракт в Манчестері, що стався півроку тому, можна було уникнути. Такий висновок зробив юрист Девід Андерсон вивчивши матеріали внутрішніх розслідувань британських спецслужб і поліції після інциденту.
Його доповідь, зроблену на прохання МВС Британії, представили уряду тільки зараз.
За висновками юриста манчестерський терорист Салман Абеді раніше потрапляв в поле зору британської розвідки. Вибух можна передбачити, йдеться в доповіді Андерсона, який в минулому консультував британський уряд з питань боротьби з тероризмом. Виконавець теракту двічі фігурував в розслідуваннях британської поліції. Проте вони не взяли до уваги ці дані та не відслідковували діяльність терориста.

В результаті вибуху 22 травня в концертному залі "Манчестер Арена" загинули понад 20 людей. Близько 120 осіб отримали поранення. Трагедія відбулась під час виступу американської співачки Аріани Гранде. Слідство вважає виконавцем терористичного акту 22-річного Салмана Абеді, який самостійно зібрав бомбу і проніс її в концертний зал. Відповідальність за теракт взяла на себе терористична організація "Ісламська держава".


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцька міськрада частково відшкодовуватиме кредити ОСББ на енергозбереження. ВІДЕО
Наступна новина У Луцьку подорожчає тепло і гаряча вода. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини