Новий штам коронавірусу більш заразний для дітей, - дослідження

Новий штам коронавірусу більш заразний для дітей, - дослідження
Фото ілюстративне

На відміну від попередніх штамів коронавірусу, новий варіант, мутацію якого нещодавно виявили у Великій Британії, може бути більш заразним для дітей. 

"Існує натяк на те, що він має вищу схильність заражати дітей", – зазначає професор та інфекційний епідеміолог з Імперського коледжу в Лондоні, а також член NERVTAG Ніл Фергюсон, якого цитує Reuters, пише Українська Правда.Життя.

Можливо, цей спалах нового штаму, який назвали B.1.1 саме тому і стався під час листопадового локдауну, коли відбувалися шкільні заняття, уточнює експерт.

Дослідники вважають, що новий штам віруса на 50-70% більш заразний, але не вірять, що він більш смертоносний або що він може викликати важчий перебіг захворювання в дорослих та дітей. 

"Ми не встановили поки що жодної причини, чому діти стали більш вразливі, але ми чітко бачимо цю тенденцію в даних, – сказав Фергюсон. Нам потрібно буде зібрати ще більше даних, щоби побачити, як це буде відбуватися в майбутньому". 

Нагадаємо, в Британії - новий штам коронавірусу. Вже дві країни заборонили польоти звідти. Лікар-інфекціоніст вважає, що новий штам коронавірусу вже є в Україні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Наступного року антибіотики в Україні будуть продаватись лише за е-рецептом, - МОЗ
Наступна новина У школах міста хочуть запровадити «Луцькознавство»
Останні новини
Схожі новини