Новий український правопис хочуть скасувати. Справу розглянуть у суді

Новий український правопис хочуть скасувати. Справу розглянуть у суді
Фото ілюстративне

Окружний адміністративний суд Києва розгляне по суті справу щодо оскарження нового правопису 28 листопада.

Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу суду.

«Розгляд справи відбудеться 28 листопада о 15:10», – казали у пресслужбі.

Окружний адміністративний суд Києва об’єднав в одне провадження дві справи щодо оскарження нової редакції правопису та призначив до розгляду по суті.

Позивачка звернулася до суду в інтересах своєї доньки – учениці 7-го класу – та просить суд визнати протиправною та нечинною постанову Кабінету Міністрів України № 437 від 22 травня 2019 року «Питання українського правопису».

Також до Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов ще один позов до Кабінету Міністрів України щодо визнання незаконною та скасування Постанови Уряду № 437 від 22 травня 2019 року, якою було затверджено український правопис в новій редакції. Позивачем виступає ГО «Правова держава».

Нова редакція «Українського правопису» набрала чинності 3 червня. Міністерство освіти і науки опублікувало остаточну версію нової редакції «Українського правопису».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Пояснили, чому частина Луцька без води
Наступна новина На зарплату луцьким педагогам і медикам не вистачає 28 мільйонів гривень
Останні новини
Схожі новини