Новорічний стіл українців подорожчав на 20%

Новорічний стіл українців подорожчав на 20%
Фото ілюстративне

Новорічний стіл українців цього року подорожчав на 20%, порівняно з минулим роком.

Про це розповів генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, – пише Agronews.

 

«За нашими підрахунками, побудованими на даних офіційної статистики, за рік основні страви, які ми з вами ставимо на новорічний стіл, – це салати «Оселедець під шубою», «Олів’є», традиційна картопля з якимось запеченим м’ясом –  здорожчали на 22%», – повідомив Дорошенко.

Він зазначив, що деякі із перерахованих страв здорожчали на 17%, а салат «Олів’є» є лідером – плюс 28% за рік.

Дорошенко повідомив, що накрити середній святковий стіл на одного українця обійдеться цього року в 400 гривень.

Він зазначив, що в розрахунки включені не тільки салати і традиційні для Нового року страви, а також цитрусові – апельсини чи мандарини, алкоголь (по одній пляшці горілки, ігристого і солодкого вина).

Крім того, в розрахунки включені цукерки, ананаси і невелика баночка червоної ікри.

«Ось цей стіл обійдеться на родину із трьох чоловік приблизно в 1 200 гривень. Звичайно, це не так вже і багато, тому що якщо ми візьмемо навіть мінімальну зарплату, то нібито кожен з нас може це собі дозволити. Інше питання, що для одного дня, це не так вже і мало», – відзначив експерт.

Дорошенко також зазначив, що якщо розраховувати вартість новорічного столу із продуктів більш дорогого сегменту – імпорту, то виходить, що вартість новорічного столу виросла не так сильно. Зокрема, червона ікра за рік здорожчала всього лише на 10-15%.

Експерт зауважив, що дійсно великі знижки гіпермаркети пропонують на алкоголь. Однак, вони поширюються лише на елітні напої.

«Середня знижка на алкоголь, яка стосується лише середнього і високого цінового сегменту, сягає 30-40%. На недорогий алкоголь ви не побачите знижок, тому що є мінімальна роздрібна ціна. І відповідно, якщо пляшка горілки не може продаватись дешевше 90 гривень, то знижок не може бути», – підсумував він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Володимир-Волинський на унікальній світлині 100 років тому. РЕТРОФОТО
Наступна новина Автобус, що загорівся дорогою до Варшави, годину гасили на Волині
Останні новини
Схожі новини