ОАСК скасував новий український правопис

ОАСК скасував новий український правопис

Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною та скасував постанову Кабміну про запровадження нового українського правопису. Кабмін має 30 днів на оскарження відповідного рішення до апеляційної інстанції.

Про це в коментарі УНІАН повідомив Ростислав Кравець, голова громадської організації “Правова держава”, яка виступає одним із позивачів у справі.

Він розповів, що підставою для подання його організацією позову у 2019 році було порушення процедур прийняття відповідної постанови Кабміном.

За словами Кравця, сьогодні відбулися заключні дебати сторін та винесення рішення судом.

"Суд ухвалив рішення стосовно задоволення позову... Позов задовольнили повністю. Ми просили визнати постанову незаконною та скасувати її – це все задоволено", - зазначив він.

Позивач уточнив, що протягом 10 днів суд має виготовити повний текст рішення, з якого будуть зрозумілі мотиви суддів та підстави ухвалення ними відповідного рішення.

Кравець також нагадав, що Кабмін має 30 днів на оскарження відповідного рішення до апеляційної інстанції. У разі, якщо апеляції не надійде, рішення набуде чинності.

Нова редакція «Українського правопису» набрала чинності 3 червня. Міністерство освіти і науки опублікувало остаточну версію нової редакції «Українського правопису».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині медики отримали нові реанімаційні автівки для порятунку хворих на COVID-19
Наступна новина ВООЗ закликає Європу не послаблювати карантин
Останні новини
Схожі новини