Прем'єр-міністром України став Олексій Гончарук. Що про нього відомо?

Прем'єр-міністром України став Олексій Гончарук. Що про нього відомо?

Олексія Гончарука обрали прем'єр-міністром України. 

Це відбулося 29 серпня під час першого засідання Верховної Ради 9 скликання.

«За» проголосувало 290 депутатів. 

Проти цієї кандидататури виступили партії «Опозиційна платформа — За життя», «Європейська солідарність» та «Голос», натомість підтримала партія «Слуга народу».

Його кандидатуру із волинських нардепів підтримав Ігор Гузь. Він звернув увагу на недобудовану шахту № 10 та закликав Олексія Гончарука разом із новим міністром енергетики та вугільної промисловості відвідати Волинь і Львівщину та запропонувати варіант вирішення шахтарських проблем. 

«Зараз в цій країні не страшно і це головний здобуток, який ми маємо після Майдану. В Україні до влади прийшло нове покоління. В новому уряді красти не будуть», – запевнив Олексій Гончарук. 

Хто такий Олексій Гончарук?

35-річний Олексій Гончарук родом з Чернігівщини. За освітою він правник.

За його плечима – робота юристом в інвестиційній компанії та всеукраїнській громадській організації, безуспішна спроба стати народним депутатом, а також досвід міністерського радника, – інформує Радіо.Свобода.

Останні 4 роки Гончарук очолював фінансований ЄС Офіс ефективного регулювання.

На Банкову потрапив навесні 2019-го. Нібито на запрошення нинішнього голови ОП Андрія Богдана.

В Офісі президента Гончарук відповідає за економічний напрямок. Супроводжує Зеленського під час робочих поїздок та допомагає йому підготуватися до них.

За час перебування на посаді Гончарук встиг втрапити і в скандал. Його називають причетним до звільнення в обхід встановленої процедури уповноваженої антимонопольного комітету. Сам він це заперечує.

На Банковій відзначають: у ОП Гончарук швидко «став своїм». Кажуть: дослухається до керівництва та не сперечається. Називають його «командним гравцем».

Схоже характеризують Гончарука і деякі ексколеги. Зазначають: він активний та ініціативний трудоголік, а ще – хороший організатор та управлінець.

Водночас дехто апелює: відсутність досвіду управління великими системами в бізнесі та держсекторі – його мінус.

Економічні погляди Гончарука називають ліберальними.

Сам він неодноразово наголошував: підтримує спрівробітництво з МВФ, відктриття ринку землі, розблокування приватизації та рівний доступ до природних ресурсів.

Політологи зазначають: як прем’єр Гончарук здатен отримати підтримку міжнародних партнерів України. Утім, додають: він навряд чи буде самостійним в ухваленні рішень. Принаймні в перший час.

Тривалий час у «Слузі народу» можливе призначення Гончарука прем’єром коментувати не поспішали. Сам він теж відмовляється це робити.

Однак 27 серпня депутатка Верховної Ради дев’ятого скликання від партії «Слуга народу» Ірина Верещук сказала: «Ми вважаємо єдиним кандидатом пана Гончарука. У нас була можливість поговорити з ним і поставити будь-які запитання».


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Разумков став головою Верховної Ради


 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У центрі Луцька завершують новий сквер
Наступна новина Дискотека та музичний вечір: що підготував «Карабас Барабас» на вихідні
Останні новини
Схожі новини