Об'єднавчий собор у Києві відбудеться на початку грудня, – ЗМІ

Об'єднавчий собор у Києві відбудеться на початку грудня, – ЗМІ
https://zaxid.net

Українські ЗМІ поширили нову дату Об'єднавчого собору, на якому мають оголосити про створення єдиної Української православної церкви та обрати її предстоятеля. Так, на переконання, журналістів, імовірно він відбудеться у перших числах грудня.

Про це пише 24 канал.

Раніше повідомляли, що Об'єднавчий собор, на якому мають оголосити про створення єдиної Української православної церкви та обрати її предстоятеля, може відбутися 21 листопада, у день архістратига Михаїла.

Згодом колишній речник УПЦ МП, а нині керівник проекту відкритого православного університету Святої Софії протоієрей Георгій Коваленко сповістив, що захід усе ж відбудеться 22 листопада.

Але у підсумку речник УПЦ КП Євстратій Зоря цю інформацію спростував. За його словами, дати Об’єднавчого собору ще немає та її мають оголосити офіційно.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Назвали претендентів на головний храм незалежної УПЦ

Натомість видання «Лівий берег» з посиланням на власні джерела у церковних колах переконує, що Архієрейський собор перенесено з листопада на початок грудня.

Як зазначають представники видання, наступною імовірною датою проведення Об'єднавчого собору називають 9-10 грудня.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як правильно лікуватися антибіотиками: поради від Супрун
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 19 листопада
Останні новини
Схожі новини