Волиньрада проти ОДА: суд ухвалив рішення щодо бюджету

Волиньрада проти ОДА: суд ухвалив рішення щодо бюджету
Голова фракції УКРОП у Волинській обласній раді Вячеслав Рубльов

У Волинському окружному адміністративному суді відмовили Волинській облдержадміністрації у забезпеченні позову до Волинської обласної ради про скасування рішення про бюджет на 2019 рік.

Йдеться про те, що ОДА, крім заяви про скасування рішення облради про бюджет, вимагала в суду на час розгляду справи в суді, забезпечити позов – тобто зупинити дію рішення про бюджет на 2019 рік.

У Волинському окружному адміністративному суді не задовольнили цю заяву, – повідомляють у прес-службі Волинського УКРОПу.

«Дослідивши наявні в матеріалах справи докази та проаналізувавши мотиви, якими Волинська обласна державна адміністрація обґрунтовує заяву про забезпечення позову, суд дійшов висновку, що на час розгляду вказаної заяви заявником не доведено, що невжиття заходів забезпечення позову може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача», - йдеться у рішенні суду.

 Як зазначається у тексті ухвали, із оскаржуваного рішення відповідача неможливо зробити однозначний висновок про його протиправність. Висновки про протиправність рішення до розгляду справи по суті, з огляду на предмет позову, означатимуть надання оцінки оскаржуваному рішенню без урахування усіх доводів та доказів учасників справи у сукупності.

Вячеслав Рубльов

«Волинська обласна державна адміністрація не є суб’єктом бюджетного процесу, - зазначає голова фракції УКРОП у Волинській обласній раді Вячеслав Рубльов. – Тому цей судовий процес надуманий та безпідставний. Завдяки ухвалі суду, бюджет області лишається обов’язковим до виконання, а отже Волинь може працювати незалежно від того, наскільки довгою буде судова тяганина».

Зазначимо, підготовче судове засідання за заявою обласної державної адміністрації про скасування рішення обласної ради «Про бюджет на 2019 рік» відбудеться 11 березня.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хмарно, але без опадів: якою буде погода в Луцьку 16 лютого
Наступна новина «Світлодіти» у Луцьку: школярі отримали подарунки, які рятують життя. ФОТО
Останні новини
Схожі новини