«Світлодіти» у Луцьку: школярі отримали подарунки, які рятують життя. ФОТО

«Світлодіти» у Луцьку: школярі отримали подарунки, які рятують життя. ФОТО

У Луцьку учням школи №1 подарували світловідбиваючі жителки, брелоки та браслети у рамках акції «Світлодіти: збережи життя на дорозі».

Вручення відбулось 15 лютого.

Організатори проекту кажуть: для них важливо не лише передати дітям ці світловідбиваючі елементи, а й пояснити, як потрібно поводитись на дорогах.

ЧОМУ ВАЖЛИВО У ВЕЧІРНЮ ПОРУ НОСИТИ СВІТЛОВІДБИВАЮЧІ ЕЛЕМЕНТИ?

У вечірню пору, коли видимість на дорогах різко знижується через темряву та несприятливі погодні умови, чимало аварії стаються через те, що водій не побачив пішохода у темряві. Відсоток таких аварій доволі високий, запевняють патрульні.

Якщо ж носити на одязі хоча б невеликий флікер, який відбиває світло фар автомобіля, водій добре бачить пішохода. А значить, ризик аварій суттєво знижується.

«В осінньо-зимовий період, коли швидко темніє, також погодні умови складні – це сніг, туман і ніч, світловідбиваючі елементи дають змогу побачити водієві ту саму дитину на 80 відсотків краще, ніж коли вона знаходиться без цього», – розповів в.о. старшого інспектора управління патрульної поліції у Волинській області Богдан Павлович.

ДО ПРОЕКТУ ДОЛУЧИВСЯ БІЗНЕС

До проекту «Світлодіти» долучились патрульна поліція, Генконсульство Польщі, громадська організація «Принцип», а також соціально відповідальний бізнес, а саме – міжнародна компанія «Modern-Expo», головний офіс якої знаходиться в Луцьку. Зокрема, компанія профінансувала купівлю 2 тисяч світловідбиваючих елементів, серед яких – жилетки, брелоки та браслети.

Представник компанії Михайло Сьомін запевнив: безпека дітей на дорогах – вкрай важлива справа, тож до таких ініціатив повинен долучатись соціально відповідальний бізнес.

«В нашій компанії так само розуміють, що люди – це основний актив. Це основна рушійна сила, і в державі теж. І зараз, якщо ми інвестуємо у безпеку свого молодого покоління, дітей, ми розуміємо, що ми також інвестуємо і у своє майбутнє, бо згодом вони стануть основою нашого суспільства», – пояснив він.

Також Михайло Сьомін закликав бізнесменів долучатись до цього проекту.

«Я прошу інші бізнеси, некомерційні, громадські організації долучитись до таких ініціатив та проектів, бо чим більше уваги до них, тоді все ж буде більше шансів, що у майбутньому в нас буде безпечне здорове суспільство», – заявив він.

НА ЧЕРЗІ – ІНШІ ШКОЛИ

Загалом ініціатори проекту мають близько 4 тисяч світловідбиваючих елементів. Частину з них віддадуть дітям у школі №1, а решту планують також передати у інші навчальні заклади міста.

Втім, наразі ще не знають, яка саме школа стане наступною. Організатори кажуть: для них важливо не лише передати флікери, а й донести до дітей та їх батьків важливість таких світловідбиваючих елементів. А ще – вкотре нагадати про правила безпечної поведінки на дорозі.

«Одна з основних місій нашої акції – щоб суспільство почало говорити про цю проблему. Ми можемо ці гаджети розповсюдити по всіх школах. Але якщо у суспільстві ми не почнемо говорити про цю проблему, ми не досягнемо основної мети», – пояснив голова громадської організації «Принцип» Віктор Грисюк.

Подарунки школярам


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волиньрада проти ОДА: суд ухвалив рішення щодо бюджету
Наступна новина На Волині посадовець РДА погорів на хабарі. ФОТО
Останні новини
Схожі новини