Один – заміняє п’ять наземних контейнерів: у Луцьку хочуть будувати підземні смітники

Один – заміняє п’ять наземних контейнерів: у Луцьку хочуть будувати підземні смітники

Депутати міської ради під час 47-ї сесії затвердили Програму оновлення локацій збору побутових відходів на території Луцької міської територіальної громади на 2023–2025 роки.

Міський голова Ігор Поліщук наголосив, що програма розрахована на три роки. Загальний бюджет її 91 мільйон гривень, однак, як інформує Луцька міська рада, це лиш план і поки коштів не виділяли. Нині на ці цілі передбачили лише один мільйон гривень.

Також мер додав, що один підземний смітник заміняє п’ять контейнерів, які нині встановлені у дворах багатоквартирних будинків і які займають багато місця у дворі. Підземні смітники мають ряд переваг, зокрема, це екологічність, адже сміття не розносять тварини й вітер, з них не витікає фільтрат, який створює неприємний запах.

Міський голова зауважив, що поступово підземні смітники будуватимуть у Луцькій громаді.

Тепер при видачі містобудівних умов на будівництво багатоквартирних будинків там зауважується й будівництво підземних смітників.

Директор департаменту ЖКГ Микола Осіюк додав, що цьогоріч Луцьк планує зробити 10 майданчиків. За його словами, це на тих прибудинкових територіях, де нині триває капітальний ремонт. Він наголосив, що підземні контейнери є набагато кращими, адже біля них сміття не розкидане, нема неприємного запаху. Вартість контейнера з встановленням становить 200 тисяч гривень. Микола Осіюк зауважив, що наземні контейнери швидко псуються і їх часто потрібно замінювати.

Підтримав таку ініціативу Микола Дуда, який наголосив, що років п’ять тому у ЖК “Яровиця” встановили підземні смітники і вони себе зарекомендували чудово. Нема тих проблем, які створюють наземні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Підземні смітники у Луцьку. Як це працює, чому їх мало і коли буде більше


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку перейменували вулиці Пушкіна та Грибоєдова
Наступна новина На Волині винуватця ДТП, в якій загинуло троє людей, засудили на 6 років. ФОТО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні