У Києві в Офісі Омбудсмана відбулася зустріч з родинами волинських військових

У Києві в Офісі Омбудсмана відбулася зустріч з родинами волинських військових

Сьогодні в стінах Офіс Омбудсмана України відбулася зустріч з родинами волинських військовослужбовців.

Про це повідомив нардеп, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

На зустрічі були нардеп від Волині Ігор Гузь та представник Уповноваженого ВР України з прав людини в секторі безпеки і оборони Олександр Кононенко.

Дмитро Лубінець повідомив присутнім про те, що Україні вдається повертати з полону наших громадян навіть у той час, коли воєнні дії ще тривають. Хоча, відповідно до Женевських конвенцій, репатріація може здійснюватися опісля закінчення бойових дій. Також Дмитро Лубінець спростував інформацію щодо існування списків черги на повернення наших людей.

«Їх не існує. Повернення українців відбуваються відповідно до черговості, яка передбачена Женевськими конвенціями», – зазначив він. 

Також за його словами,  обміни "всіх на всіх" нині не цікавлять російську сторону, однак Україна продовжуватимемо працювати у цьому напрямку задля повернення своїх громадян.

«Вкотре нагадав, що як росія воює, то так і веде перемовини. Цинічно та жорстоко. Однак ми намагаємося до різдвяних свят домовитися про передавання листів, спілкування з рідними телефоном чи через відеозв’язок із нашими громадянами, які перебувають у російському полоні. Озвучив людям, що плануємо на Волині відкрити Координаційний центр Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, який би зміг оперативніше працювати в регіоні у сфері надання допомогти з пошуку зниклих або депортованих осіб», – розповв нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «На жаль, тут тільки найближчі». У центр Луцька вийшли рідні полонених захисників Маріуполя

На зустрічі рідним військових надали низку відповідей на їхні запитання, що стосувалися оформлення документів, соціального захисту та іншого.

«Продовжуємо працювати, аби повернути кожного українця додому! І аби кожен відчув, що Україна в будь-який час стоїть на захисті прав людини», – написав уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Біля кордону з білоруссю вибухнула міна: є постраждалий
Наступна новина Рідні загиблої медикині з Волині назбирали на два авто і дрон для Захисників. ФОТО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні