Луцька міськрада вимагає створити центри післяковідної реабілітації

Луцька міськрада вимагає створити центри післяковідної реабілітації

Депутати Луцької міської ради просять президента України, уряд, народних депутатів негайно приступити до розробки програми подолання наслідків постковідного синдрому, яка має фінансуватися коштами державного бюджету.

Відповідне рішення ухвалили у середу, 28 квітня, під час сесійного засідання, — інформує Конкурент.

Депутати фракції «Батьківщина», які і є ініціаторами пропозиції, просять обов’язково передбачити:

  • негайне створення реабілітаційних ковідних центрів у кожній області;
  • розроблення і затвердження програм медичних гарантій, пакетів медичних послуг Національної Служби здоров’я України у постковідний період;
  • у навчальних програмах вищих медичних закладів передбачити підготовку фахівців, які будуть надавати спеціалізовану допомогу в період реабілітації тих, хто страждає на постковідний синдром;
  • відродження доступності санаторного лікування та відпочинку, закладів профілактики захворювань, які будуть діяти для подолання наслідків Covid-19 та інших небезпечних хвороб.

Депутат Тарас Шкітер уточнив у доповідача Олександра Козлюка, на базі якого медичного закладу хочуть обладнати реабілітаційний центр.

Козлюк відповів, що наразі йдеться про отримання фінансування. Необхідне місце шукатимуть у разі позитивного рішення центральних органів влади.

Читати також: Луцьку міську лікарню об'єднали з поліклініками і ФАПами


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Уряд звільнив Коболєва з посади голови правління «Нафтогазу»
Наступна новина Оксана Забужко та Макс Кідрук приїдуть до Луцька, щоб написати про нього у своїх творах
Останні новини
Схожі новини