Оксану Забужко нагородили премією Women in Arts-2020 з літератури

Оксану Забужко нагородили премією Women in Arts-2020 з літератури

Премія Women in Arts-2020 назвала цьогорічну лауреатку з літератури. Нею стала українська письменниця, уродженка Луцька Оксана Забужко.

Катерина Калитко, перша лауреатка цієї премії в галузі літератури, вручила нагороду Оксані Забужко з формулюванням «за мистецтво говорити правду», повідомляє Читомо.

До фіналу потрапили Софія Андрухович, Катерина Бабкіна, Оксана Забужко, Маріанна Кіяновська та Гаська Шиян.

Спочатку до фіналу також потрапила авторка Тамара Горіха Зерня, але згодом організаторам довелося вилучити її зі списку, оскільки деякі члени експертної ради номінували письменницю без дотримання регламенту.

До складу експертної ради увійшли співзасновниця «Читомо» Ірина Батуревич, Євгеній Стасіневич, Оксана Щур, Софія Челяк. До складу експертного журі – Ростислав Семків, Катерина Калитко, Андрій Курков.

У категорії «Культурний менеджмент» перемогу здобула Юлія Сінкевич, у категорії «Культурна журналістика, критика й дослідження» – Дар’я Бадьор.

Крім цього, переможців визначили ще у 3 номінаціях: «Візуальне мистецтво», «Музика» та «Театр і кіно».

Премія Women in Arts покликана закласти фундамент для традиції, яка може стати важливою складовою розвитку української культури і надихнути жінок у мистецтві на нові досягнення. Головними вимогами до конкурсанток є професійні досягнення, репутація, інноваційність та національне чи міжнародне визнання.

Нагадаємо, збірка творів Оксани Забужко увійшла до переліку найочікуваніших книжкових новинок 2020 року за версією New York Times.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Інфекційна лікарня у Луцьку закупить тести на коронавірус. Облрада виділила 150 тисяч
Наступна новина Коронавірус у волинянки не підтвердили
Останні новини
Схожі новини