До Луцька їде Оксана Забужко. І проживе тут тиждень

До Луцька їде Оксана Забужко. І проживе тут тиждень
Оксана Забужко в Луцьку. 2018 рік

У Луцьку чекають на приїзд письменниці та інтелектуалки Оксани Забужко.

Приїзд організували у рамках першої Луцької літературної резиденції «Місто натхнення». Оксана Забужко стане 5-ю авторкою, яка приїде на резиденцію. Письменниця житиме у місті тиждень, проведе зустріч із лучанами та працюватиме у Луцьку над своїми творами.

Результатом резиденції має стати збірка творів коротких форм від усіх 5-ти її учасників. Це буде книга з текстами про Луцьк чи луцькою атмосферою, на які надихнули авторів кілька днів, проведені у місті.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Вмили Київ», - Оксана Забужко про луцький музей Корсаків

Оксана Забужко народилася у Луцьку і провела тут перші кілька років свого життя.

Ось як вона говорила про Луцьк під час одного з виступів у цьому місті:

«Навіть коли мені тут гукають у спину: «Пані Оксано!», це звучить інакше, ніж у будь-якому іншому місті України. У будь-якому місті України це означає: «О, читачі впізнали». Так? А тут воно якось так звучить, ніби це самі ці мури мені гукають у спину. І ти озираєшся чи йдеш далі, бо зовсім не готова просто на вулиці давати автографи чи селфитися, але таке відчуття, ніби самі ці будинки тебе гукають. Я думаю, що це означає, що я цьому місту, вашому місту, моєму, місту молодості моїх батьків, ще винна… І я про нього обов’язково напишу».

 

З 1 до 7 липня Забужко працюватиме в Луцьку. 4 липня, о 17-й годині у дворі біля башти Чарторийських (вул. Драгоманова, 27) письменниця матиме зустріч із читачами.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Больная дєвочка», «стегнастий пам’ятник» і Тимошенко. Репортаж із виступу Оксани Забужко в Луцьку

З історії проєкту. П’ять топових сучасних українських письменників запрошують на тиждень пожити у Луцьку. Проєкт «Луцька літературна резиденція «Місто натхнення» стартував 17 травня і покликаний популяризувати Луцьк та його локації як мистецькі осередки. Результатом резиденції стане збірка творів (оповідань, есе, новел), створених резидентами в межах резиденції та під її впливом. У Луцьку вже побували Мирослав Лаюк, Любко Дереш, Макс Кідрук, Катерина Калитко.

Організатори: управління туризму та промоції міста Луцької міської ради спільно з творчою агенцією «Баляндраси» (м. Київ). Партнери проєкту: програмна директорка Litosvita Світлана Привалова, менеджерка культурних індустрій Ірина Плехова, менеджерка книжкових проєктів Юлія Лактіонова, видавництво «Комора», сайт Yakaboo, компанія «Типографія від А до Я», а також партнер-меценат міжнародна рекрутингова компанія Jobian.

 

Нагадаємо, у спільному проєкті з Луцькою літературною резиденцією «Місто натхнення» видання «Перший» робить серію інтерв’ю із резидентами – відомими письменниками, які приїздять «почути» Луцьк.

Розмови з тими, хто вже побував у Луцьку, читайте на сайті:

Катерина Калитко. Розмова між луцькою тюрмою і луцькою синагогою. #МІСТО НАТХНЕННЯ

«Пристібайтеся!». Макс Кідрук. Прогулянка Луцьком і не тільки. #МІСТО НАТХНЕННЯ

Бузок і НЕрадянська Леся. Мирослав Лаюк у будинку Косачів, розмова про Луцьк. #МІСТО НАТХНЕННЯ

«Луцьк мені відкрив Покальчук». Любко Дереш. Розмова на залізниці, якої… нема. #МІСТО НАТХНЕННЯ
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Володимирі відбулися щорічні змагання для дітей з інвалідністю
Наступна новина У Луцьку до кінця року мають запустити технічний та вантажний річковий порт
Останні новини
Схожі новини